ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” izrauj pirmo uzvaru pār “Mogo/LSPA”

Ruslans Antropovs

2021. gada 17. novembris 22:44

87
“Zemgale/LLU” izrauj pirmo uzvaru pār “Mogo/LSPA”

“Zemgale/LLU”, atsākot dalību “Optibet” hokeja līgas regulārā čempionātā, pirmo reizi sezonā papildlaikā spēja pārspēt turnīra līderus “Mogo/LSPA” ar rezultātu 5:4 (0:2; 1:1; 3:1; 1:0). Uzbrucējs Roberts Jekimovs ne tikai guva uzvaras vārtus, bet arī izpildīja savu pirmo “hat-trick” šajā sezonā.

Pirmajā spēlē pēc izlašu pauzes jelgavnieku sastāvā tika iekļauti 15 hokejisti, kuri dažāda vecuma un līmeņa Latvijas valstsvienībās pagājušā nedēļā aktīvi uzlaboja savas profesionālas spējas. Uz laukuma gan neredzējām leģionārus Iļju Olonovu, Andreju Zajacu un jelgavnieku Ričardu Briņecu.

“Zemgale/LLU” uzsāka spēli ar pārliecinošu ripas kontroli, veidojot vārtu gūšanas momentus pie pretinieka vārtos. Šāds spēles sākums pamatīgi atšķīrās no divām iepriekšējām savstarpējām spēlēm, kurās uz laukuma pārliecinoši valdīja “Mogo/LSPA” hokejisti un svinēja uzvaras.

Neskatoties uz pārliecinošu spēli, rīdzinieki rīkojas vienkārši un pragmatiski. Sākumā Elviss Želubovskis ieraidīja ripu pēc jelgavnieku neveiksmīgi izspēlētā iemetina un tad Ričards Grinbergs guva vārtus no vārtsarga Ērika Vītola neveiksmīgi atlekušās ripas – 0:2.

Arī otro trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka ar pārliecinošu ripas kontroli un Roberta Jekimova ātrie vārti atgrieza cerību jelgavnieku nometnē – 1:2. Diemžēl trešdaļas vidū uzbrucējs Kārlis Ozoliņš atjaunoja “Mogo/LSPA” divu vārtu pārākumu – 1:3.

Jelgavnieki nezaudēja savu pārliecību un trešās trešdaļas septiņās minūtēs spēja atspēlēties un izvirzīties vadībā. Ar vārtu guvumiem atzīmējās divi Latvijas U-20 valstsvienības uzbrucēji Aleksis Ostaņkovičs un Daniels Andersons, ka arī pieredzējušais Roberts Jekimovs – 4:3.

“Zemgale/LLU” spiediena pamatā bija pāreja uz spēli trijās maiņās un iespējams pēc izvirzīšanas vadībā, kaut kur pietrūka spēku un koncentrācijas, lai saglabātu uzvaras rezultātu līdz spēles beigām. Divas minūtes līdz spēles beigām jelgavnieki nonāca mazākumā un “Mogo/LSPA” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas Oskaram Bārtulim ļāva izlīdzināt rezultātu – 4:4.

Spēles papildlaikā abām komandām bija iespējas gūt vārtus, bet precīzs trešajā minūtē bija “Zemgale/LLU” uzbrucējs Roberts Jekimovs, kurš ne tikai panāca komandas uzvaru, bet arī guva trešos vārtus vienā spēlē (hat-trick).

Jāatzīmē, ka ļoti lielu lomu uzvaras kaldināšanā paveica jelgavnieku kapteinis Artūrs Ozoliņš, kurš atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Pārsteidzoši un patīkami, ka trīs rezultatīvas piespēles atdeva “Jelgavas Ledus sporta skolas” audzēknis – aizsargs Renars Džerods Alksnis, kurš pagājušā nedēļā spēlēja Latvijas Studentu izlases sastāvā “Baltic Challenge cup” turnīrā Igaunijā.

Sestdien, 20.novembrī “Zemgale/LLU” savās mājās tiksies ar HK “Prizma”, kura nav spēlējusi kopš 7.oktobra un iepriekšējā spēlē jelgavniekiem piekāpās ar rezultātu 1:10. Skatītāji šo spēli varēs vērot arī klātieni, jo halle darbosies “zaļā režīmā”.

Vārtu guvēji

“Mogo/LSPA”: 10:21 Elviss Želubovskis (Gricinskis), 16:44 Ričards Grinbergs (Kr.Rēdlihs, Opelts), 33:14 Kārlis Ozoliņš (Sarkanis, Zeile), 59:19 Oksars Bārtulis (Gricinskis) – vairākumā.

“Zemgale/LLU”: 23:12 Roberts Jekimovs (Ozoliņš, Alksnis), 43:17 Aleksis Ostaņkovičs (Jekimovs, Alksnis), 45:46 Daniels Andersons (Roķis) - mazākumā, 47:04 Roberts Jekimovs (Ozoliņš, Novikovs), 62:17 Roberts Jekimovs (Alksnis, Ozoliņš).

Turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēle

Punkti

1

Mogo/LSPA

14

26

2

Zemgale/LLU

15

24

3

Liepāja

12

14

4

Olimp/Venta 2002

11

12

5

HS Rīga

13

9

6

Prizma

9

3

7

Dinaburga

10

0

 

Foto: Ruslans Antropovs