ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols Jelgavā atgriezīsies “zaļajā” režīmā

Jānis Tiltiņš

2021. gada 17. novembris 08:40

122
Basketbols Jelgavā atgriezīsies “zaļajā” režīmā

Līdz ar valdības pieņemtajiem lēmumiem, dota zaļā gaisma sportam, un no 15.novembra treniņus telpās var atsākt gan Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas jaunie basketbolisti, Reģionālās basketbola līgas “LLU” komandas spēlētāji un “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas BK “Jelgava” spēlētāji. Nedēļas nogalē atsāksies arī atklātais Jelgavas čempionāts basketbolā. Viss, protams, notiek “zaļajā” režīmā.

“Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā Gata Justtoviča vadītā BK “Jelgava” pēc valstī noteiktās mājsēdes perioda atsāks čempionātu atsāks 19.novembrī ar spēli izbraukumā. Jelgavnieki piektdien tiksies ar līgas debitantiem BK “Talsi”. Savukārt tuvākā mājas spēle gaidāma 23.novembrī, kad tiks uzņemta “RTU” vienība. BK “Jelgava” patlaban Rietumu zonā ar trīs uzvarām un vienu zaudējumu ieņem 1.vietu.

Savukārt “Užavas” Latvijas kausa izcīņas čempionātā BK “Jelgava” 1.decembrī Jelgavas sporta hallē uzņems “Pafbet” Igaunijas – Latvijas Basketbola līgas komandu BK “Liepāja”.

Tikmēr Reģionālajā Basketbola līgā Česlava Mateikoviča trenētā Latvijas Lauksaimniecības universitātes vīru komanda savas gaitas arī atsāks 19.novembrī, kad savā laukumā, LLU Sporta centrā Raiņa ielā 1, uzņems “Grobiņu”. Rietumu zonā LLU komanda ar trīs zaudējumiem trīs spēlēs ieņem 10.vietu.

Latvijas Basketbola savienība ir arī informējusi abu līgu klubus, ka turpmāk to treniņiem un spēlēm ir jānoslēdzas ne vēlāk kā pulksten 21:00. Spēles var notikt tikai “zaļajā” režīmā, kas nozīmē to, ka spēlētāji, treneri un komandas darbinieki drīkst atrasties sporta zālē tikai ar vakcinācijas, vai pārslimošanas sertifikātu. Tas pats attiecas arī uz skatītājiem, kuri varēs apmeklēt spēles, bet klubiem būs jānodrošina visas valdības noteiktās prasības.

20. un 21.novembrī Jelgavas sporta hallē atsāksies arī Jelgavas atklātais čempionāts basketbolā vīriešiem, kurš tika apturēts pēc divu spēļu kārtu izspēles. Arī šajā čempionātā var turpmāk piedalīties spēlētāji tikai ar sadarbspējīgiem sertifikātiem, bet faniem būs jāseko līdzi online statistikas tiešraidēs basket.lv, jo organizatori lēmuši skatītājus uz spēlēm neielaist.

Foto: no ahīva