ZZ.lv ARHĪVS

“Goda ģimenes”Jelgavā aicina uz fotoorientēšanās spēli

Gaitis Grūtups

2021. gada 16. novembris 16:18

270
“Goda ģimenes”Jelgavā aicina uz fotoorientēšanās spēli

18. novembrī, Latvijas valsts svētku rītā, Jelgavas Daudzbērnu ģimeņu biedrība “Goda ģimenes” aicina 3+ ģimenes, ģimenes, kurās aug bērns ar īpašām vajadzībām, kā arī visas citas ģimenes piedalīties fotoorientēšanās spēlē. Komandu kapteiņu pulcēšanās no pulksten 10 līdz 12 pie nevalstisko organizāciju nama Skolotāju ielā 8. Tur kapteinis reģistrē komandu un sīkāk iepazīstas ar spēles noteikumiem. Tiem, kuri vēlas cīnīties ar laika kontroli, lūgums ielādēt viedtālrunī skrējēju un velobraucēju populāro aplikāciju “Strava”. Starta brīdi katra komanda var izvēlēties pēc sava prāta. Galvenais – visai komandai kopīgi doties distancē un sameklēt 36 mērķus.

Distancē pavadītais laiks tiek uzņemts, reģistrējot pirmo mērķi. Finišs – pēc 36. mērķa. Fotogrāfijas pēc finiša nosūtāmas līdz 18. novembra pulksten 20. Aptuvenais distancē pavadāmais laiks – pusotra stunda (ar velosipēdu braucot) līdz divām stundām (ja iet kājām, stumjot bērnu ratiņus) Uzvarētājus gaida balvas.

Spēles mērķis ir saliedēt dalībnieku ģimeni, gādāt pozitīvas emocijas un prieku par kopā būšanu, novērtēt katra ģimenes locekļa zināšanas par Jelgavu un stiprināt ģimenes veselību, pavadot laiku aktīvā darbībā svaigā gaisā.

Lai piedalītos spēlē, būs nepieciešams uzlādēts mobilais telefons, un, ja komanda izvēlēsies sacensties par ātrākās komandas titulu, būs nepieciešams ielādēt STRAVA aplikāciju, kurā vajadzēs veikt iešanas, skriešanas vai velobraukšanas laikā veikto distances ierakstu no brīža, kad būs atrasts pirmais foto objekts, līdz brīdim, kad būs sasniegts pēdējais foto objekts.

Komandas uzdevums būs bez kartes atrast 36 foto objektus. Komandas drīkstēs sazināties ar saviem radiniekiem, lai lūgtu viņu palīdzību, kur atrast meklēto foto objektu, un vienlaicīgi apsveiktu viņus arī valsts svētkos. Par katru pareizi atrasto objektu komanda saņems 3 punktus, ja foto būs redzama visa komanda, un ja būs labi redzams meklētais objekts. Ja foto iztrūks kāds no dalībniekiem, tad komanda neiegūs 1 punktu. Ja nebūs redzams meklētais objekts, tad arī tiks 1 punkts. Ja komanda nevar atrast kādu objektu, var zvanīt arī organizatoram, kurš kā atbildi sniegs uzvedinošu atslēgas vārdu par meklēto objektu, bet šāds zvans vai ziņa organizatoram komandai atņems vienu punktu. Toties dos iespēju atrast visus meklētos objektus.

Punktu skaits tiks ņemts vērā, lai noteiktu uzvarētāju katrā disciplīnā, ja gadījumā komandas finišēs vienādos laikos.

Pārējām komandām, kuras piedalīsies spēlē bez laika atskaites, un vēlēsies piedalīties balvu izlozē, iegūtais punktu skaits nebūs tik svarīgs. Galvenais ir atrast visus 36 foto objektus, kopā ar visu komandu nofotografēties pie visiem objektiem. Uzņemtās fotogrāfijas vajadzēs sanumurēt un iesūtīt līdz pulksten 20.00. Vēlāk atsūtītās fotogrāfijas netiks vērtētas.

Balvas no pasākuma atbalstītājiem (“Maxima”, “Kokradis”, “Balticovo”, “Liepkalni”, “Karostas cietums”, “Karameļu darbnīca”, “Zaļā zeme”, “Angico Latvia” , kā arī no Jelgavas pilsētas) saņems arī atraktīvākā, drošākā, vienotākā, latviskākā un kuplākā ģimenes komanda.

Fotoorientēšanās spēles starts būs 18.novembrī pulksten 10.00-12.00 Skolotāju ielā 8, kur katras ģimenes komandas kapteinis piereģistrēs savu komandu, saņems uzdevumus un spēles noteikumus.

Veiksmīgu startu un interesantu svētku dienu visiem!


Foto: no arhīva