ZZ.lv ARHĪVS

Gājējus aicina pievērst uzmanību savai drošībai

zz.lv

2021. gada 14. novembris 15:38

211
 Gājējus aicina pievērst uzmanību savai drošībai

Ir iestājies gada tumšākais laiks, tādēļ, lai veicinātu un uzlabotu gājēju drošību, piedaloties ceļu satiksmē diennakts tumšajā laikā un nepietiekamas redzamības apstākļos, kā arī, lai veicinātu izpratni par atstarojošo elementu nozīmi, Valsts policija no šī gada 15. novembra līdz 30. novembrim pievērsīs pastiprinātu uzmanību gājējiem bez gaismu atstarojošajiem elementiem - veicot preventīvas pārrunas un nepieciešamības gadījumā, izsniedzot preventīvu izdales materiālu.

Laika posmā no šī gada 1. janvāra līdz 31. oktobrim ir notikuši 511 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti gājēji. Šajā laika periodā ir smagi cietuši 50 gājēji, bet viegli ievainoti 358 un bojā gājuši 30 gājēji.

 

Ceļu satiksmes noteikumos minēts, ka diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Ikdienā var novērot, ka daļai cilvēku aizvien ir priekšstats, ka atstarojošo elementu lietošana attiecas tikai uz ārpus apdzīvotām vietām, taču tā nav. Ikvienam ir jārūpējas par savu redzamību gan apdzīvotā, gan ārpus apdzīvotas vietas, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.


Foto: pixabay.com