ZZ.lv ARHĪVS

Šovakar “Zemgale/LLU” hokejisti spēlēs Latvijas izlases sastāvā (FOTO)

Ruslans Antropovs

2021. gada 11. novembris 15:14

176
Šovakar “Zemgale/LLU” hokejisti spēlēs Latvijas izlases sastāvā (FOTO)

Pieci “Zemgale/LLU” hokejisti Latvijas pieaugušo izlases sastāvā Dānijas pilsētā Esbjergā aizvadīs pārbaudes spēles ar Dānijas un Norvēģijas valstsvienībām.

Latvijas pieaugušo hokejistu izlases sastāvā iekļauti pieci “Zemgale/LLU” spēlējošie hokejisti – vārtsargs Ēriks Vītols, aizsargi Ernests Ošenieks un Miks Tumānovs, uzbrucēji Jānis Švanenbergs un Patriks Zabusovs. Visiem šiem hokejistiem ir noslēgts līgums ar “Dinamo Rīga”.

Izlases galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistēs “Zemgale/LLU” galvenais treneris Artis Ābols.

Izlases sastāvā iekļauti arī bijušie “Jelgavas Ledus sporta skolas” audzēkņi – uzbrucējs Renārs Krastenbergs un aizsargs Kārlis Čukste.

Sastāvā atrodami arī citi Jelgavā labi pazīstamie hokejisti. Pagājušā sezonā “Zemgale/LLU” spēlējošie – aizsargi Patriks Ozols (“Dinamo Rīga) un Roberts Mamčics (“Zlin”, Čehija), uzbrucēji Frenks Razgals (“Jastrzebie”, Polija) un Emīls Ģēģeris (“Anglet”, Francija).

Sastāvā neiekļuva divdesmit gadus vecais aizsargs Ņikita Mateiko, kurš šosezon spēlē “Zemgale/LLU” un HK “Rīga”.

Decembrī Latvijas valstsvienība startēs “Visp Cup” turnīrā Šveicē, kur sacentīsies pret Krieviju, Slovākiju un Šveici. Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš izmanto šos turnīrus, lai pārbaudītu jauno hokejistu paaudzi pirms februārī paredzētām Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Latvijas izlases spēles varēs vērot Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Spēļu grafiks

11. novembris

20:00

Latvija – Norvēģija

12. novembris

20:00

Latvija – Dānija

Foto: Ruslans Antropovs