ZZ.lv ARHĪVS

Lāčplēša dienā – koncertuzvedums "Mūsu zeme. Mūsu tauta"

zz.lv

2021. gada 11. novembris 11:34

187
Lāčplēša dienā – koncertuzvedums "Mūsu zeme. Mūsu tauta"

Radot svētku noskaņu, 11. novembrī pulksten 15.55 LTV1 būs skatāma koncertuzveduma "Mūsu zeme. Mūsu tauta" televīzijas pirmizrāde. Koncerta ieraksts veikts Jelgavā, Zemessardzes 30. gadadienas svinību laikā 21. augustā.

Zemessardzes jubilejai veltītā koncertuzveduma "Mūsu zeme. Mūsu tauta" vēstījums balstīts uz to, ka Zemessardze nav tikai patriotisms, pienākums vai pārliecība. Tā ir domāšana, kas pāriet no paaudzes paaudzē. Tas ir Latvijas kods, kas ir latviešu tautā – vajadzība sargāt savu zemi un savu tautu, informē Latvijas Republikas Zemessardze.

 

Koncertuzvedumā iesaistīti mūziķi, aktieri un citi mākslinieki, kuri savā brīvajā laikā ir zemessargi. Tajā piedalās Zemessardzes orķestris, Zemessardzes koris "Stars", deju kopa "Bramaņi", grupa "Dobeles zemessargi", solisti – zemessargi Luīze Krasta, Jānis Igaunis un Atis Ieviņš, viessolisti Antra Stafecka, Emīlija Pavlovska un Jānis Stībelis, Andika Laima Karele, kā arī repa mākslinieks R.2.R.S., kurš pārstāv repa apvienību "Kreisais krasts", bet ikdienā ir Militārās policijas karavīrs. Uzveduma mākslinieciskie vadītāji – Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis un komponiste, aranžētāja vecākā zemessardze Inga Meijere. Koncertuzveduma režisors ir Valdis Pavlovskis un to vada aktieris zemessargs Gundars Silakaktiņš.

 

Koncertuzveduma atkārtojums paredzēts 13. novembrī pulksten 13.25, kā arī tas būs pieejams ltv.lv arhīvā 2 nedēļas.

 

 

Foto: Jelgava.lv