ZZ.lv ARHĪVS

Ugunsdzēsēji Tērvetē septiņas stundas dzēš degošu māju

zz.lv

2021. gada 9. novembris 10:26

512
Ugunsdzēsēji Tērvetē septiņas stundas dzēš degošu māju

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 8. novembra pulksten 6.30 līdz 9. novembra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem, informē VUGD.


Pulksten 17.44 VUGD saņēma informāciju, ka Dobeles novada Tērvetes pagastā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva mūra ēka deg pilnā 120 m2 platībā un tai jau ir iebrukušas konstrukcijas. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka tuvumā nebija piemērotas ūdens ņemšanas vietas, kā arī vējš, kas veicināja liesmu izplatīšanos. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc septiņu stundu darba un tajos piedalījās Dobeles, Elejas un Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji, Tērvetes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Palīdzību, ar traktortehniku pievedot ūdeni, sniedza arī vietējais iedzīvotājs.

Neilgi pēc trijiem naktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā no kravas automašīnas degvielas bākas notika noplūde. Ugunsdzēsēji glābēji no bojātās bākas pārsūknēja degvielu, bet noplūdušo savāca ar absorbenta palīdzību. Negadījuma seku likvidēšanas darbi noslēdzās pēc divām stundām.


Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.


Foto: no arhīva