ZZ.lv ARHĪVS

Olimpiskie čempioni turpina kolekcionēt titulus (papildināta)

Jānis Tiltiņš

2021. gada 8. novembris 10:10

131
Olimpiskie čempioni turpina kolekcionēt titulus (papildināta)

Ar pārliecinošu uzvaru Pasaules tūres Mehiko "Masters" turnīru noslēguši "Riga" 3x3 basketbolisti. Latvieši turnīra finālā tikās ar Puertoriko komandu "San Juan", ko pārspēja ar rezultātu 21:15, otro nedēļu pēc kārtas triumfējot "Masters" turnīrā. Pēc aizvadītajām sacensībām noskaidrojies, ka latvieši otro gadu pēc kārtas Pasaules tūres kopvērtējumā izcīnījuši 1.vietu. 

"Riga" 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un jelgavnieks Edgars Krūmiņš Mehiko "Masters" turnīru sāka ar kvalifikāciju, ko pārvarēja ar divām vieglām uzvarām pār Puertoriko (20:15) un Brazīlijas (21:16) komandām. Pamatturnīru vajadzēja sākt jau pēc nepilnas stundas, kurā bez problēmām tika pieveikta Krievijas komanda "Runa" ar 21:14. Tomēr zaudējums pirmo reizi savstarpējā spēlē tika piedzīvots pret mongoļiem – 20:21. Šis zaudējums Latvijas basketbolistu situāciju turnīra tabulā neietekmēja un ceturtdaļfinālā jau bija jātiekas ar Lietuvas “Gulbele” kvartetu.

Šajā duelī “Riga” pārākums bija izteikts un latvieši bez intrigas pieveica dienvidu kaimiņu komandu ar rezultātu 21:15. E.Krūmiņš mačā izcēlās ar pieciem punktiem.

Līdz ar to "Riga" ne vien iekļuva pusfinālā, bet arī garantēja pirmo vietu Pasaules tūres kopvērtējumā pirms pavisam drīz gaidāmā Džedas tūres finālposma. Tas latviešiem izdevās arī pagājušajā sezonā. "Riga" šajā turnīrā jau nopelnījusi vismaz 60 punktus (kopā vismaz 445), ar ko ir pietiekami, lai apsteigtu Meksikā nespēlējošo Serbijas komandu "Ub" (410), kā arī nonāktu pietiekamā atstatumā no Serbijas komandas "Liman", kas pat uzvaras gadījumā nevar noķert Latvijas komandu.

Pusfinālā latviešiem pretī stājās Krievijas izlases bāzes komanda "Gagarin". Sīvā cīņā tika gūts panākums ar 21:17, kur 11 no komandas punktiem guva K.Lasmanis, bet E.Krūmiņā kontā šoreiz divi punkti.

Cīņā par uzvaru turnīrā latviešiem bija jāspēkojas ar Puertoriko komandu "San Juan", kas kļuva par lielāko pārsteigumu Lozannas "Masters" turnīrā Šveicē, kur izcīnīja savu pirmo lielo uzvaru Pasaules tūrē. Tā turnīra ceturtdaļfinālā "San Juan" pārspēja "Riga" ar 21:20. Latviešiem bija iespēja revanšēties. Latvieši ilgi laiku netērēja un uzvaru noslēdz pirms spēles laika beigām - 21:15. Jelgavnieks kaldināja uzvaru, spēlē atzīmējoties ar pieciem punktiem.

Līdz ar to "Riga" otro nedēļu pēc kārtas triumfēja "Masters" turnīrā, saņemot par to 40 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas balvu.

Pasaules tūre noslēgsies ar tūres finālposmu Saūda Arābijas pilsētā Džedā, kur tūres 12 labākās komandas noskaidros labāko 17. un 18. decembrī. Kā esošie čempioni un tūres kopvērtējuma uzvarētāji tur spēlēs arī "Riga" basketbolisti.


Foto : worldtour.fiba3x3.com