ZZ.lv ARHĪVS

Rīkos Jelgavas futbola čempionātu

Ruslans Antropovs

2021. gada 1. novembris 16:30

169
Rīkos Jelgavas futbola čempionātu

Futbola klubs JFC “Jelgava” paziņoja, ka ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes “Sporta servisa centrs” atbalstu rīkos Jelgavas futbola čempionātu telpās – “Ziema 2021”.

Savā Facebook mājas lapā klubs informē, ka čempionāta norise tiks sākta ar brīdi, kad valdība mīkstinās Covid-19 infekcijas izplatīšanas ierobežojumus. Pagaidām tiek plānots, ka tas varētu būt 21. novembrī. Organizētāji paredz, ka čempionātā piedalīsies sešas komandas, kuras aizvadīs spēles piecās kārtās.

Diennakts laikā turnīram jau pieteicās piecas komandas: FK “Dobele/Allegro”; bijusī FK “Latvijas logi” (būs ar citu nosaukumu); FK “Ozolnieki”; FK “Vilce” un FK “LLU”. Sacensībām vēl var pieteikties kāda veca vai jauna amatieru futbola komanda, rakstot uz elektronisko pastu jaunfutbcentrs@gmail.com vai WhatsAppā uz numuru 29234040.

Jelgavas čempionāts telpu futbolā regulāri notika līdz 2020. gadam, kad pandēmija apturēja daudzus sporta veidus. Lielākā daļa no pieteiktām komandām tajā jau piedalījās. Vienību sastāvos ir atrodami daudzi Jelgavas futbolisti, kuri vasarā ir spēlējuši Latvijas 3. līgā.

Organizētāji jau ir izveidojuši sacensību logotipu un veic darbus pie mājas lapas izstrādes. Aktīvi tiek meklēti arī atbalstītāji starp Jelgavas uzņēmējiem, kuri droši var pieteikties pie kluba vadības.

JFC “Jelgava” prezidents Ainārs Tamisārs laikrakstam “Zemgales Ziņas” apliecināja, ka ziemā Jelgavas futbola čempionāts notiks telpās, bet vasarā tiek plānots ārpus telpām.

Amatieru sporta kustība mūsu pilsēta ir ļoti svarīga, jo tā ļauj gribētājiem aktīvi pavadīt brīvo laiku un pat palīdz veidot veselas sporta dinastijas.

piemēram, Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucēja Renāra Krastenberga tēvs spēlēja amatieru hokeju Jelgavas ledus hallē un divu gadu vecumā Renārs jau ar tēvu nūju staigāja pa māju, bet trīs gados uzkāpa uz slidām. Līdzīgu dinastiju piemēru pilsētā ir ļoti daudz.

Foto: JFC "Jelgava"