ZZ.lv ARHĪVS

Olimpiskais kvartets triumfē Abu Dabi “Masters” posmā (VIDEO)

Jānis Tiltiņš

2021. gada 31. oktobris 12:20

344
Olimpiskais kvartets triumfē Abu Dabi “Masters” posmā (VIDEO)

Olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars un jelgavnieks Edgars Krūmiņš 29. un 30.oktobrī aizvadīja pirmās sacensības kopā, kopš E.Krūmiņa traumas rehabilitācijas. Latvieši triumfēja Abu Dabi “Masters” sērijas posmā, finālā pieviecot serbu “UB” un nopelnot 40 tūkstošu ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

Pēc vairāk nekā mēneša pauzes Latvijas labākā 3x3 basketbola komandas atgriezās apritē Pasaules tūres "Masters" turnīrā Abu Dabi. Pirmo reizi kopš Tokijas olimpiskajām spēlēm pilnā sastāvā laukumā bija gatavi doties arī "Riga" basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš.

Turnīru Abu Dabi "Riga" basketbolisti sāka ar spēli pret Mongolijas vadošo komandu "Ulaanbaatar". Arī šoreiz Mongolijas 3x3 basketbolisti raizes nesagādāja, un var teikt, ka spēlējot ar pusi spēka, latvieši uzvarēja 21:16. Jelgavnieks ar 9 punktiem bija rezultatīvākais savā komandā. Otrajā grupas spēlē, lai arī Latvijas 3x3 basketbolisti uzvarēja ar minimālu 20:19, tomēr spēles gaitā olimpisko čempionu pārliecība par savām darbībām bija tik liela, ka nebija jūtama nekāda nervozēšana, vai satraukums.

30.oktobrī, otrajā spēļu dienā “Riga” vienībai pretim stājās “Amsterdam” kvartets. Ļoti sīvā un mazrezultatīvā spēlē latvieši bija pārāki ar 16:12 un pusfinālā jau viņus gaidīja Beļģijas komanda “Antwerp”, tieši tas pats kvartets, kas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 4.vietu. E.Krūmiņš 1/4 finālā izcēlās ar 3 gūtajiem punktiem.

Jau tās pašas dienas vakarā bija jāaizvada pusfināls. Jau pēc trim spēlētām minūtēm "Riga" bija sapelnījusi piecas piezīmes, kas lika spēlēt piesardzīgāk aizsardzībā. Nespējot atrast labākas iespējas, K.Lasmanis turpināja mest tālus tālmetienus, bet bumba jau trešo reizi veiksmīgi sasniedza mērķi. Tam sekoja N.Mieža precīzs metiens un 9:4 uz tablo. Latviešu piezīmju nasta sasniedza jau 11 piezīmes, kas deva lielas priekšrocības pretinekiem, taču viņi to nespēja izmantot, un Latvijas guva pārliecinošu uzvaru ar 21:12 un iekļuva finālā. Rezultatīvākais šoreiz ar 8 punktiem K.Lasmanis, bet E.Krūmiņam 3 punkti un 5 atlēcošās bumbas.

Finālmaču labāk sāka "UB", izvirzoties vadībā ar 3:1. Izlīdzinājumu pēc pusotras spēlētas minūtes ar tālmetienu panāca E.Krūmiņš. Turpinājumā cīņas ritēja punkts punktā. Tādējādi pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm uz tablo rezultāts bija neizšķirts (8:8). N.Miezis ar tālmetienu spēja izvirzīt "Riga" vadībā, bet neilgi pēc tam realizēja metienu ar sodu. Turpinājumā precīzs no tālās distances bija Jelgavas basketbolists. Tuvojoties mača izskaņai, serbi panāca izlīdzinājumu, taču kārtīgu cīņassparu zem groza parādīja pieredzējušais veterāns A.Čavars, kuram bija laba iespēja spēli noslēgt reaizējot visus soda metienus, tomēr intriga saglabājās. Brīdi vēlāk N.Miezis lika punktu spēlei un pārtrauca "Ub" uzvaru sēriju - 21:18. E.Krūmiņš finālā ar 6 punktiem bija komandas līderis.


Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Kārli Paulu Lasmani. Ilgi svinēt nebūs laika, jo jau 7. novembrī Meksikas galvaspilsētā Mehiko sāksies nākamais "Masters" turnīrs, kurā "Riga" cīnīsies par uzvaru sezonas kopvērtējumā pirms tūres finālposma.


Foto: worldtour.fiba3x3.com