ZZ.lv ARHĪVS

Kopš vasaras sākuma tiesas 53 lietās lēmušas noteikt varmākām pienākumu apgūt obligātu kursu vardarbīgas uzvedības mazināšanai

LETA

2021. gada 31. oktobris 09:27

102
Kopš vasaras sākuma tiesas 53 lietās lēmušas noteikt varmākām pienākumu apgūt obligātu kursu vardarbīgas uzvedības mazināšanai

Kopš 1.jūlija, kad spēkā stājās noteikumi, kas paredz varmākām noteikt pienākumu apgūt obligātu kursu vardarbīgas uzvedības mazināšanai, šāds pienākums tika noteikts 53 lietās, aģentūra LETA noskaidroja Tieslietu ministrijā.

Jūlijā stājas spēkā Ministru kabineta noteikumi, kas paredz varmākām noteikt pienākumu apgūt obligātu kursu vardarbīgas uzvedības mazināšanai, lai novērstu vai mazinātu turpmākus vardarbības riskus.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādīja, ka šis solis ir nepieciešams, lai preventīvi iedarbotos uz varmāku, koriģējot viņa vardarbīgas uzvedības paradumus, samazinot vardarbības gadījumus ģimenē un novēršot risku kādam kļūt par vardarbības upuri.

Kursi vardarbīgai personai būs jāapmeklē tiesas lēmumā norādītajā sociālās rehabilitācijas iestādē. Gadījumā, ja vardarbību veikusī persona nepildīs savus likumā noteiktos pienākumus, varēs piemērot kriminālatbildību.

Pieteikumu tiesā var iesniegt no vardarbības cietusī persona vai bāriņtiesa, ja bērna vecāks vai aizbildnis objektīvu iemeslu dēļ nav iesniedzis pieteikumu. To var iesniegt arī ar policijas starpniecību.

Foto: pixabay.com