ZZ.lv ARHĪVS

Paziņoti "Bibliotēkas" jauno rakstnieku konkursa finālisti

LETA

2021. gada 30. oktobris 11:22

95
Paziņoti "Bibliotēkas" jauno rakstnieku konkursa finālisti

Paziņoti lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" jauno rakstnieku konkursa finālisti, savukārt uzvarētājs būs zināms 22.novembrī, informēja projekta satura veidotāja un koordinatore Daiga Katrīna Bitēna.

Jauno rakstnieku konkursa finālam ir izvirzīts Hroms ar darbu "Mūsu klases aizlidojums", Karīna Šterna ar darbu "Jūras granātābols", kā arī Toms Deimonds Barvidis ar darbu "Zaļā Dzīle".

Finālisti tika izvēlēti mēnesi ilga žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā.

Pusfinālā tika vērtēti 10 konkursantu darbi, kuri publiskā balsojuma un žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā tika noteikti septembrī.

Visi trīs grāmatu manuskripti drīzumā tiks nodoti izdevniecības "Dienas Grāmata" redaktoriem, kuri līdz 22.novembrim izvēlēsies vienu romānu, kuru izdot ar latviešu literatūras mecenāta "Baltic International Bank" finansiālu atbalstu 3000 eiro apmērā. Uzvarētājam ar projekta "Bibliotēka" palīdzību arī tiks apmaksāti publicitātes pasākumi, kā arī būs iespēju vienu mēnesi pavadīt Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī.

Projekta "Bibliotēka" iniciētais jauno rakstnieku konkurss tika izsludināts februārī, un dalību tajā pieteica 122 dalībnieki. Manuskriptus konkursam iesniedza 45 dalībnieki. Darbu vērtēšana norisinās četrās kārtās, no kurām šobrīd uzsākta pēdējā, ceturtā kārta.

Jauno rakstnieku konkurss ir lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" ceturtās sezonas iniciatīva. Projekts "Bibliotēka" ir latviešu literatūras mecenāta "Baltic International Bank" iniciēts sociāls projekts ar mērķi veicināt lasīšanu un rakstniecību Latvijā. "Bibliotēka" savu darbību sāka 2018.gadā, publicējot interviju sēriju ar Latvijas literatūrā un kultūrā nozīmīgām personām par literatūras vērtību cilvēka dzīvē. 2019.gadā projekts tika turpināts ar ceļojošās izstādes "Dzimtas grāmata" izveidi, savukārt 2020.gadā tika radīta sērija ģimenēm ar maziem bērniem "Iemīlēt grāmatu!" un klajā nāca izdevums "Dzimtu ģerboņi mūsdienu Latvijā".

Foto: publicitātes