ZZ.lv ARHĪVS

Pirmajā “lokdauna” vakarā un naktī Jelgavā policija aptur 94 cilvēkus, daudzi komandanta stundu neņem nopietni

Gaitis Grūtups

2021. gada 22. oktobris 13:18

1005
Pirmajā “lokdauna” vakarā un naktī Jelgavā policija aptur 94 cilvēkus, daudzi komandanta stundu neņem nopietni

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli, kura mērķis ir mazināt Covid- 19 inficēšanās izplatību un tādējādi uz laiku ierobežot iedzīvotāju klātienes kontaktus, 21. oktobra vakarā un 22. oktobra naktī Jelgavas pilsētas Pašvaldības policija veica reidu. Pašvaldības policijas pārstāve Sandra Matulēna informē, ka pirmajā “lokdauna”naktī Jelgavas ielās tika pārbaudītas 94 personas. Ar viņām tika veiktas preventīvas pārrunas. Četrām personām ir izteikts mutisks aizrādījums, bet trim uzlikts naudas sods.

“Vairums pārbaudīto personu kā iemeslu, kāpēc atrodas pilsētas ielās, minēja, ka bijuši ciemos… Savukārt citi nākuši no darba, bet viņiem nav bijis aizpildīts pašapliecinājums par dzīves vietas vai uzturēšanās vietas, darba vietas atstāšanu,” stāsta S. Matulēna.

Saskaņā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli līdz 15. novembrim laikā no plkst. 20 vakarā līdz plkst. 5 rītā visā Latvijā ir izsludināta komandantstunda, kad ārpus mājas drīkst atrasties tikai darba vajadzībās vai dažos īpašos gadījumos.

Foto: no arhīva