ZZ.lv ARHĪVS

Edgars Krūmiņš atgriežas pēc traumas sadziedēšanas

Jānis Tiltiņš

2021. gada 22. oktobris 12:32

114
Edgars Krūmiņš atgriežas pēc traumas sadziedēšanas

Krievijas pilsētā Permā notiekošo "Quest" turnīru 3x3 basketbolā noslēguši "Riga" basketbolisti, kuru rindās pēc traumas sadziedēšanas atgriezies jelgavnieks, olimpiskais čempionas Edgars Krūmiņš. Latvieši pēc zaudējuma pusfinālā izcīnīja uzvaru cīņā par trešo vietu un nopelnīja vienu no trim ceļazīmēm uz Pasaules tūres "Masters" turnīru Mehiko.

Pirmajā spēļu dienā Latvijas kvartetam grupu turnīrā pietika ar vienu uzvau divās spēlēs, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Latvijas vadošās komandas rindās pēc savainojuma atgriezās Edgars Krūmiņš, spēlējot kopā ar ierastajiem pāriniekiem - Agni Čavaru, Kārli Paulu Lasmani un Artūru Strēlnieku.

Ceturtdaļfinālā "Riga" sacentās ar Nīderlandes vadošo komandu "Amsterdam". Spēles sākumā komandas darbojās drudžaini, kā arī nespēja realizēt metienus. Spēles vidū arī A. Strēlnieks trāpīja no distances, palielinot savas komandas pārsvaru līdz sešiem punktiem. Latvieši nedeva pretiniekiem brīvus metienus, bet, jāsaka, viņi arī slinki veidoja sev situācijas uzbrukumā. "Riga" guva panākumu ar 21:13 un iekļuva pusfinālā.

Pusfinālā latviešu pretinieki bija Serbijas komanda "Liman. Jau spēles sākumā tālmetienu realizēja A.Čavars, bet K.Lasmanis pirmo minūti noslēdza ar precīzu soda metienu (3:0). "Liman" basketbolisti atkārtoja vakardienas "Tel Aviv" komandas stratēģiju, pie katras iespējas spēlēt viens pret vienu ar E.Krūmiņu, kurš līdz galam netika līdzi aizsardzībā. Trešajā minūtē "Liman" realizēja divus tālmetienus, izvirzoties vadībā ar 6:3. "Liman" ātri vien veica izšķirošo izrāvienu, nobruģējot ceļu uz finālu. "Riga" basketbolisti vēl spēja atjaunot intrigu spēles galotnē, bet laika tomēr bija pārāk maz. Pēc zaudējuma ar rezultātu 19:20 "Riga" bija spiesta cīnīties par trešo vietu.

Ierasts, ka Pasaules tūres lielajos turnīros par trešo vietu komandas nespēlē, bet šoreiz uz spēles bija vēl viena ceļazīme uz Mehiko "Masters" turnīru, ko iegūs trešās vietas ieguvēja. "Riga" otro reizi turnīrā bija jācīnās ar Maskavas "Inanomo", kam vakar piekāpās ar 18:21. Latviešiem bija jāatgriežas laukumā jau pēc 20 minūšu pauzes.

Šo spēli ar precīzu tālmetienu no vienas kājas pirmās minūtes izskaņā iesāka jelgavnieks. Komandas spēlēja ārkārtīgi nerezultatīvi, spēles laika vidū rezultāts uz tablo neizšķirts – 4:4. "Inanomo" uz brīdi izvirzījās vadībā, bet K.Lasmanis četras minūtes līdz spēles laika beigām atguva minimālu vadību (6:5).Turpinājumā bija vērojama sīva spēkošanās groza apakšā, kā par vietu, tā par punktiem. Līdz spēles galotnei "Riga" noturēja trīs punktu pārsvaru, ko izdevās noturēt. "Riga" izcīnīja uzvaru ar 16:13 un tika pie trešās vietas un ceļazīmes uz Mehiko "Masters" turnīru.

Foto: United League Europe