ZZ.lv ARHĪVS

Ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē septiņas reizes devās likvidēt spēcīgā vēja postījumus

zz.lv

2021. gada 22. oktobris 09:02

142
Ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē septiņas reizes devās likvidēt spēcīgā vēja postījumus

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 21. oktobra pulksten 6.30 līdz 22. oktobra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus uz glābšanas darbiem

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji septiņas reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītos postījumus. Dobeles novada Īles pagastā, Jelgavas novada Vilces pagastā, Aizkraukles novada Neretas pagastā, Jēkabpils novada Aknīstes pagastā un Gārsenes pagastā, Bauskas novada Vecumnieku pagastā un Tukuma novada Džūkstes pagastā koks bija nokritis uz ceļa braucamās daļas. Ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un brauktuvi atbrīvoja.

Vakarā Jelgavas novada Vilces pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā.

VUGD atgādina, ka sodrēju tīrīšana dūmvados jāveic pirms apkures sezonas sākuma. Sodrēju degšanas rezultātā dūmvads var deformēties, kļūt trauslāks, tajā rodas plaisas, pa kurām dzirksteles izkļūst ārpus tā un aizdedzina mājokļa koka konstrukcijas.

Latvijā kopumā VUGD saņēma 61 izsaukumu – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 44 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: pixabay.com