ZZ.lv ARHĪVS

Ugunsgrēkā Jelgavā no ēkas evakuējas 15 cilvēki

zz.lv

2021. gada 21. oktobris 09:20

357
Ugunsgrēkā Jelgavā no ēkas evakuējas 15 cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 20. oktobra pulksten 6.30 līdz 21. oktobra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD.

Pulksten 22.48 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas, krēsls un siena 9 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki. Diemžēl degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 23.24.

VUGD atgādina, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos.

Saskaņā ar Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju, šodien pēcpusdienā gaidāms stiprs un brāzmains vējš. Esiet piesardzīgi – nostipriniet priekšmetus, kas atrodas uz balkoniem vai pagalmos, kā arī nenovietojiet automašīnas lielu koku tuvumā!

Aicinām sekot aktuālajai brīdinājumu informācijai sekojiet https://bridinajumi.meteo.lv/!

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112!


Foto: no arhīva