ZZ.lv ARHĪVS

Līdz novembra vidum aizliedz sporta pasākumus, nosakot izņēmumus augstāka līmeņa sportam

LETA

2021. gada 20. oktobris 21:00

80
Līdz novembra vidum aizliedz sporta pasākumus, nosakot izņēmumus augstāka līmeņa sportam

Valdība šodien ārkārtējās situācijas rīkojumā noteica, ka no 21.oktobra līdz 15.novembrim būs aizliegti sporta pasākumi klātienē, reizē nosakot izņēmumus augstāka līmeņa sportam.

Nolemts aizliegt un atcelt visus sporta pasākumus, nosakot dažus izņēmumus. Viens no atļautajiem izņēmumiem, kas varēs notikt klātienē, būs starptautisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības (tai skaitā pirms sacensībām paredzētie oficiālie treniņi) pieaugušo izlašu sportistiem (komandu sporta spēlēs - arī junioru izlašu sportistiem vecumā no 16 gadiem).

Tāpat klātienē būs atļautas komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai profesionāli sportisti (personas, kurām noslēgts darba līguma un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās).

Izņēmuma tiesības sportot klātienē uz augstāk minētajiem gadījumiem attieksies, ja tās būs iekļautas Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā publicētajā atļauto sporta sacensību sarakstā un norisināsies bez skatītājiem.

Sporta treniņi (nodarbības), tai skaitā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, pamatā būs jāorganizē attālināti.

Kā izņēmumi noteikti, ka klātienē Latvijas pieaugušo izlases (komandu sporta spēlēs - arī junioru izlašu sportistu vecumā no 16 gadiem), Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportisti, kā arī komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu profesionālu sportistu treniņus varēs veikt epidemioloģiski drošā vidē.

Tāpat epidemioloģiski drošā vidē klātienē varēs trenēties pieaugušo izlašu (tai skaitā ārvalstu) sportistu oficiālajos treniņus, kas saistīti ar gatavošanos dalībai 2022.gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Kā izņēmums arī noteikts, ka ēdināšanas pakalpojumus klātienē varēs sniegt minētajām augsta līmeņa sporta komandu dalībniekiem to uzturēšanās vietā, ja būs nodrošināts, ka personu grupas, kurām nav ikdienas saskares, tiek nodalītas atsevišķās plūsmās, kas nepārklājas.

Foto: no arhīva