ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” stabili starp čempionāta līderiem (FOTO, VIDEO)

Ruslans Antropovs

2021. gada 20. oktobris 12:08

73
“Zemgale/LLU” stabili starp čempionāta līderiem (FOTO, VIDEO)

Hokeja komanda “Zemgale/LLU” pagājušā nedēļā aizvadīja divas spēles ar “Optibet” hokeja līgas čempionāta līderiem – “Mogo/LSPA” un “Liepāja”. Uzvarot vienā un piekāpjoties otrā, Jelgavas komanda nostiprinājās turnīra tabulas otrā pozīcijā.

16. oktobrī “Zemgale/LLU” savās mājās tikās ar pārliecinošu čempionāta līderi – “Mogo/LSPA”. Jelgavnieku sastāvs arī šajā spēlē piedzīvoja izmaiņas, jo komandai pievienojās aizsargs Roberts Mamčics, kurš “Dinamo Rīga” sastāvā aizvadījis divas spēles. “Zemgale/LLU” bija nopietni sagatavojusies spēlei un rādīja ļoti pārliecinošu sniegumu. Par nelaimi jelgavniekiem pirmās trešdaļas vidū rīdzinieku uzbrucējs Ričards Grīnbergs no asa leņķa spēja pārsteigt vārtsargu Rihardu Cimermani un atklāt spēles rezultātu – 0:1.

Otrajā trešdaļā abas komandas aizvadīja pozicionālas cīņas un neviena no tām neguva vārtus. Trešās trešdaļas sākumā “Mogo/LSPA” uzbrucējs Rūdolfs Polcs guva ātrus vārtus – 0:2, liekot “Zemgale/LLU” sasparoties. Trešdaļas vidū jelgavnieku kapteinis Artūrs Ozoliņš precīzi realizēja soda metienu, samazinot viesu pārsvaru – 1:2. Spēles beigās mājinieki pielika pamatīgas pūles, lai izlīdzinātu rezultātu, bet diemžēl tas šoreiz neizdevās.

13. oktobrī “Zemgale/LLU” bija devušies uz Liepāju, kur ar vienu vārtu pārsvaru uzvarēja “Liepājas” hokejistus. Pirmajā trešdaļā komandas vārtus neguva, bet otrās beigās ar vārtus guvumu izcēlās mūsu aizsargs Miks Tumanovs – 1:0. Trešās trešdaļas sākumā “Liepāja” uzbrucējs Toms Tiļļa izmantoja vairākumu, panākot spēles rezultāta izlīdzinājumu – 1:1. Spēle turpinājās ar atklātu hokeju, kurā veiksme bija “Zemgale/LLU” spēlētāju pusē. Ar vārtiem jelgavnieku rindās izcēlās Roberts Jekimovs un Patriks Zabusovs, savukārt liepājniekiem precīzs bija leģionārs Dmitrijs Seļiutins – 3:2.

Uzvara pār “Liepāja” ļāva jelgavniekiem nomināli pakāpties uz “Optibet” hokeja līgas turnīra tabulas otro pozīciju, lai arī tomēr sīvākiem pretiniekiem no “Liepājas” rezervē ir vēl viena spēle. Pagaidām nākamā “Zemgale/LLU” spēle paredzēta 30. oktobrī,  bet tas vēl būs atkarīgs no valdības pieņemtiem lēmumiem pandēmijas ierobežošanai.

Turnīra tabula

Komanda

Spēles

Punkti

Mogo/LSPA

10

19

Zemgale/LLU

11

16

Liepāja

10

14

Olimp/Venta 2002

11

12

HS Rīga

10

9

Prizma

9

3

Dinaburga

9

0

 

 


Foto: Ruslans Antropovs. Video: "Optibet" hokeja līga