ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā dega uz plīts piededzis ēdiens

zz.lv

2021. gada 18. oktobris 09:32

148
Jelgavā dega uz plīts piededzis ēdiens

Piektdien, pulksten 20.06 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Zirgu ielā Jelgavā vienā no piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvokļiem skan dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā un iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens 0,5 m2 platībā, kā rezultātā izveidojās sadūmojums un nostrādāja dūmu detektors.

Ugunsdzēsēji glābēji katru dienu saņem izsaukumus, kuros iedzīvotāji ziņo par sadūmojumu kāpņutelpā vai dūmiem dzīvojamās ēkas logā. Visbiežāk, pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka mājokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, bet mājās neviena nav vai arī mājinieki ir iemiguši. VUGD atgādina, ka, gatavojot ēdienu, nedrīkst kaut uz īsu brīdi atstāt mājokli vai aiziet atpūsties, jo, piedegot ēdienam, rodas spēcīgs sadūmojums, kas apdraud apkārtējo veselību, un karstums, kā rezultātā var aizdegties apkārt plītij esošie priekšmeti.


Naktī no svētdienas uz pirmdienu pulksten 01.53 Dobeles un Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dobeles novada Auru pagastu, kur dega vienstāva koka šķūnis pilnā 150 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 05.38.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 124 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu, 65 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.


Foto: no arhīva