ZZ.lv ARHĪVS

Izskanējis Jelgavas Latviešu biedrības rīkotais koncerts “Saknes un atvases” (FOTO)

zz.lv

2021. gada 18. septembris 17:12

1970
Izskanējis Jelgavas Latviešu biedrības rīkotais koncerts “Saknes un atvases” (FOTO)

Jelgavas Latviešu biedrības rīkotajā koncertā “Saknes un atvases”, kas izskanējis Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, Dāvja Beitlera komponētās melodijas izpildīja soprāns Viktorija Pakalniece un tenors Jānis Kurševs, kā arī sieviešu vokālais ansamblis “Krastu balsis” (vadītājs D. Beitlers).

Koncertā izskanēja D. Beitlera melodijas ar Jāņa Akuratera, Alfrēda Krūkļa, Ojāra Vācieša, Jāņa Jaunsudrabiņa, Edvarta Virzas, Aleksandra Čaka, Karolas Dālas, Kornēlijas Apškrūmas un Jāņa Ozoliņa dzejas rindām, informē biedrības pārstāve Santa Logina.

Koncerts tika veltīts vairākām Latvijai zīmīgām gadskārtām. Šī gada 21. augustā trīs desmitgades apritēja Latvijas Republikas faktiskās neatkarības atjaunotnei. Šogad apaļajā 150 un 140 gadu jubilejā atceramies Latvijas Valsts prezidentus Gustavu Zemgalu un Albertu Kviesi. Savukārt septembra pirmā pusē ir laiks, kad pasaulē nākuši vēl divi lieli zemgalieši – Kārlis Ulmanis un Jānis Čakste –, no kuriem pēdējā vārds zelta dzīpariem ieausts gan Jelgavas, gan Jelgavas Latviešu biedrības vēsturē.

Koncerta projektu finansiāli atbalstīja Jelgavas pašvaldība.



Foto: Eva Mellēna