ZZ.lv ARHĪVS

Pleds: 7 iemesli, kāpēc to iegādāties

2021. gada 15. oktobris 00:00

76
Pleds: 7 iemesli, kāpēc to iegādāties

Pleds- ļoti praktisks un ārkārtīgi noderīgs mājīguma elements katrā mājā, sniedzot siltumu un kļūstot par unikālu interjera akcentu. Dažādi ražotāji un pārdevēji piedāvā plašu pledu klāstu - dažādas krāsas, stilus, rakstus u.c. Šo un citu priekšrocību dēļ ir vērts iegādāties pledu.  „TavsSapnis“ speciālisti nosauc 7 iemeslus, kāpēc katrā mājā ir jābūt vismaz vienam pledam. 

1. Pleds sasilda un nodrošina mājīgumu
Viens no pleda galvenajiem uzdevumiem ir sniegt siltumu un nodrošināt komfortu. Parasti pledam ir mīksta un maiga virsma (izņemot vilnas pledu, jo tā virsma ir nedaudz raupja), tāpēc, laikam kļūstot vēsākam, ietīties mājīgā pledā ar tējas krūzi vai grāmatu rokā - īsts prieks, vaine? Turklāt biezāks pleds vajadzības gadījumā var kļūt par siltu segu.

2. Merino vilnas pledam ir veselību veicinošas īpašības
Daudzi slavē augstas kvalitātes merino vilnas pledu, jo tam piemīt izcilas gaisa caurlaidības, siltuma, asinsriti stimulējošas un antibakteriālas īpašības. Turklāt merino vilnas pleds var palīdzēt mazināt dažādu slimību simptomus (kaulu un locītavu slimības, muskuļu un saistaudu slimības, muskuļu spazmas, nervu iekaisumi, perifēro asinsvadu slimības, traucēta ķermeņa termoregulācija u.c.).

3. Merino vilnas pleds - izturīgs un ilgi kalpojošs
Ir vērts izcelt vienu no labākajām merino vilnas pleda priekšrocībām - tā izturību. Merino aitas vilnai ir spēcīga struktūra, tāpēc merino vilnas pledi ir izturīgi.  

4. Pleds - mājīga interjera detaļa
Neatkarīgi no tā, kādu pledu iegādāsieties (vilnas pledu, kokvilnas vai citu), pleds var kļūt par unikālu un mājīgu akcentu jebkuram mājas interjeram. Estētiskā dizaina dēļ, jebkurš pleds, pat ja glīti atstāts uz gultas vai atzveltnes krēsla, var kļūt par modernu viesistabas vai guļamistabas rotājumu un gaumīgi iekļauties esošajā interjerā.

Dažādi pledu ražotāji un pārdevēji piedāvā plašu produktu klāstu, tāpēc ikviens var izvēlēties sev tīkamāko preci, kas iederēsies jebkura stila telpā. 

5. Pledi bērniem - praktiski ne tikai mājās, bet arī ceļā 
Neliels pleds bērniem ir noderīgs ne tikai mājās, bet arī jebkurā ceļojumā. Piemēram, kad esat ārpus mājas, pleds parūpēsies, lai bērnam vienmēr būtu silti.  Pleds bērniem ir praktisks un vietu taupošs, to var uzglabāt automašīnā, ratiņos, bērnudārzā utt. 

6. No dabīgiem materiāliem izgatavoti pledi - higiēniski un neizraisa alerģiju
Ir svarīgi uzsvērt, ka pledi, kas izgatavoti no dabīgiem materiāliem, piemēram, merino aitas vilnas, ir īpaši higiēniski un neizraisa alerģiju. Pledi, kas izgatavoti no dabīgiem materiāliem, ir gaisa caurlaidīgi un tāpēc ļauj ādai elpot.

Ir svarīgi pieminēt, ka vilna novērš baktēriju vairošanos, tāpēc vilnas pledi neuzkrāj netīrumus un putekļus. Vilnas pledos, tai skaitā, vilnas gultas veļa, nevairojas putekļu ērcītes, tādēļ alerģija cilvēkam netiek izraisīta. 

7. Bērnu plediem nav nepieciešama īpaša kopšana 
Katrs vecāks zina, ka mazuļu un mazu bērnu drēbes, gultas veļa un daudz kas cits ir jāmazgā biežāk nekā parasti neparedzētu traipu dēļ. Šī iemesla dēļ daudzi pledu ražotāji un pārdevēji piedāvā ārkārtīgi praktiskus pledus, kuriem nav nepieciešama īpaša kopšana.  

Piemēram, ,,TavsSapnis“ interneta veikala www.TavsSapnis.lv klāstā ir adīti kokvilnas, adīti merino vilnas u.c. pledi, kuras var mazgāt veļas mašīnā temperatūrā līdz 40 ° vai ar rokām. Šie pledi bērniem ir augstas kvalitātes, tāpēc, pat pēc biežas mazgāšanas, ilgtermiņā tie nezaudē savu estētisko izskatu.