ZZ.lv ARHĪVS

JAUNUMS – Latvijas radiostaciju interneta portāls – Radio.lv

2021. gada 16. oktobris 00:00

34
JAUNUMS – Latvijas radiostaciju interneta portāls – Radio.lv

Pavisam nesen ir izveidota jauna Latvijas FM radio un interneta radiostaciju platforma, kurā dzirdami visi radio vienkopus. Radio.lv ir atrodamas visas Latvijas populārākās, mazāk zināmās un pat pilnīgi nedzirdētas radio stacijas. Vismaz daļu no tām jau būsiet dzirdējuši savos radio aparātos, bet citas būs pilnīgs jaunums. Pie pēdējām pieder eradio jeb interneta radiostacijas, kuras nevar dzirdēt FM viļņos, taču tās jau šobrīd ir iemantojušas krietnu klausītāju pulciņu. 

Pie zināmākajām mēs šeit varam pieskaitīt Skonto, Latvijas radio 1, LR2, EHR, SWH, Top radio, Star FM, Relax FM. Tāpat Radio.lv ir ietvertas arī Latvijas reģionālās radiostacijas – Latgales radio, Kurzemes un Rietumu radio, Rēzkne, kā arī tās, ko FM frekvencēs var klausīties tikai Rīgas apkārtnē dzīvojošie. 

Vai esat dzirdējuši par “Merkurs”, Normunda Rutuļa “Norma” vai “Talsi Lounge”? Iespējams, vairāk patīk klausīties mūziku krievu valodā? Radio.lv ir apkopots arī saraksts ar vairāk kā 50 krievu radio stacijām, t.sk. visām Latvijā dzirdamajām (Skonto Plus, Swh Plus, Pik FM u.c.)

Kāda ir jēga no Radio.lv? 
Online platforma – Radio.lv apkopo visas Latvijas radiostacijas vienā vietā, padarot saturu vieglāk pieejamu. 2021. gadā, kad Latvijas mediji aizvien vairāk konkurē par cilvēku uzmanību ar ārzemju platformām (Youtube, Spotify, Itunes) vai sociālajiem tīkliem (Tiktok, Facebook, Snapchat), šī ir jauna iespēja klausīties saturu latviešu valodā. 

Sarunas, izglītojoši un informatīvi raidījumi, intervijas, tiešraides, kā arī mūzika latviešu valodā – šie ir galvenie iemesli, kādēļ latvieši dod priekšroku Latvijas radiostacijām. Radio.lv visi šie labumi ir pieejami vienkopus daudz ērtāk un vienkāršāk. 

Izvēlieties radio staciju un klausieties to tiešraidē. Nav vajadzīgas aplikācijas, reģistrācija vai maksāšana. Viss ir pavisam vienkārši un ērti, turklāt radiostaciju saraksts tiek aizvien papildināts. 

Radio.lv auditorija un klausītāji
Interneta portāls ir izveidots latviešiem Latvijā un ārzemēs, kas vēlas klausīties saturu dzimtajā valodā. Respektējot Latvijas etnisko sastāvu un kultūrvēsturiskās tradīcijas šeit ir iekļautas arī Krievijas radiostacijas un citu valstu radio kanāli. 

Šī iespēja varētu būt īpaši vērtīga tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas apmetušies uz dzīvi ārzemēs un nevar klausīties latviešu radiostacijas savos radio aparātos. Radio.lv šādā kontekstā ļauj vieglāk saglabāt kontaktu ar dzimteni un palīdz latviešu jaunajai paaudzei klausīties un apgūt pareizu latviešu valodu. 

Kā klausīties? 
Viss, kas nepieciešams, lai klausītos radio internetā ir dators, mobilais telefons vai planšete ar interneta pieslēgumu. Būtībā var izmantot jebkuru ierīci ar kuru var apmeklēt interneta tīmekļa vietnes un atskaņot mūziku. 

Atveriet Radio.lv sākumlapu un atradīsiet uzreiz visas Latvijas radio stacijas, kā arī daļa no krievu radio kanāliem. Navigācija ir ērta, pārskatāma un vienkārša un neprasa nekādas papildus zināšanas. Tāpat nav vajadzīgs arī lejupielādēt nekādas programmas (Winamp, Media Player u.c.)

Lietotāju ērtībai ir izveidots arī radiostaciju katalogs, skat. Radio.lv/AZ (noklikšķinot atvērsies saite uz katalogu), kurā kanāli ir sašķiroti alfabētiskā secībā. Ērtības labad tos var arī meklēt pēc nosaukuma vai vārda nosaukumā. 

Tā rezultātā visi radio no Latvijas tagad ir pieejami vienkopus, ērtā un vienkāršā veidā visiem, kas to vēlas. Viena Latvija – viens Radio.lv.