ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” pārrauj “Liepājas” septiņu uzvaru sēriju

Ruslans Antropovs

2021. gada 13. oktobris 21:48

74
“Zemgale/LLU” pārrauj “Liepājas” septiņu uzvaru sēriju

Hokeja komanda “Zemgale/LLU” izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:0; 1:0; 2:2) pieveica HK “Liepāja” hokejistus un pārrāva viņu septiņu uzvaru sēriju “Optibet” hokeja līgas regulārajā čempionātā. Uzbrucējs Patriks Zabusovs nopelnīja divus rezultativitātes punktus, bet par spēles labāko spēlētāju jelgavnieku rindās tika atzīts Miks Tumānovs.

“Zemgale/LLU” uz Liepāju devās ar kārtējo reizi mainīto sastāvu. No “Dinamo Rīga” atgriezās uzbrucējs Jānis Švanenbergs un vārtsargs Ēriks Vītols. Aizsardzībā pēc traumas sadziedēšanas atgriezās kapteinis Mārtiņš Porejs, bet nespēlēja Gustavs Krūmiņš, Renārs Džerods Alksnis un Rinalds Rosinskis. Uzbrukumā iztrūka Aleksandrs Novikovs, Uldis Pūpols un baltkrievu leģionārs Andrejs Zajacs.

Pirmo trešdaļu “Zemgale/LLU” un “Liepāja” hokejisti aizvadīja pozicionālās cīņās, neizceļoties ar lielu skaitu bīstamu situāciju pie pretinieku vārtiem. Trešdaļas otrā pusē jelgavniekiem bija nedaudz vairāk momentu, bet spēles rezultāts tā arī netika atklāts.

Otrās trešdaļas gaitu stipri ietekmēja noraidījumi abu komandu sastāvos. “Zemgale/LLU” spēlētājiem tika fiksēti trīs noteikumu pārkāpumi, bet liepājniekiem – seši. Trešdaļas izskaņā vairākuma beigās jelgavnieku aizsargs Miks Tumānovs eleganti apspēlēja pretspēlētāju un ieraidīja ripu Māra Jučera sargātos vārtos, atklājot spēles rezultātu – 1:0.

Trešajā trešdaļā “Liepājas” hokejisti diezgan ātri, izmantojot vairākumu, izlīdzināja spēles rezultātu. Ripu vārtos veiksmīgi iegrūda Toms Tiļļa – 1:1. Pēc šīs izmaiņas rezultātā, abu komandu hokejisti beidzot uzsāka spēlēt atklātu hokeju, kas noveda arī pie vairākiem vārtu guvumiem.

Trešdaļas vidū “Zemgale/LLU” uzbrucējs Roberts Jekimovs apspēlēja vārtsargu un izvirzīja jelgavniekus spēles vadībā ar rezultātu – 2:1. Divas minūtes vēlāk liepājnieku leģionārs Dmitrijs Seliutins (Dmitrii Seliutin) izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. Pēc minūtes jelgavnieku uzbrucējs Kristaps Roķis prasmīgi apspēlēja pretinieku aizsargu un vārtu priekšā atdeva precīzu piespēli Patrikam Zabusovam, kurš arī guva uzvaras vārtus – 3:2.

Sestdien Jelgavas ledus hallē “Zemgale/LLU” tiksies ar “Optibet” hokeja līgas turnīra tabulas līderiem “Mogo/LSPA” un mēģinās reabilitēties pēc zaudējuma pirmajā sasvstarpējā spēlē.

Vārtu guvēji

“Zemgale/LLU”: Miks Tumānovs (Dīķis, Zabusovs); Roberts Jekimovs (Ozoliņš); Patriks Zabusovs (Roķis).

“Liepāja”: Toms Tiļļa (Demiters, Anosov); Dmitrii Seliutin (Anosov).

Turnīra tabula

Komanda

Spēles

Punkti

Mogo/LSPA

9

17

Zemgale/LLU

10

16

Liepāja

9

14

Olimp/Venta 2002

10

10

HS Rīga

10

9

Prizma

9

3

Dinaburga

9

0

Foto: Ruslans Antropovs / no arhīva