ZZ.lv ARHĪVS

„Lielupes līdaka 2021” – 83 centimetrus gara (FOTO, VIDEO)

Maija Laizāne

2021. gada 10. oktobris 09:12

4587
„Lielupes līdaka 2021” – 83 centimetrus gara (FOTO, VIDEO)

Mainoties „modei” (t.i. vērtēšanas noteikumiem) arī makšķerēšanā, sacensību „Lielupes līdaka 2021” izcilnieci šoreiz noteica ne pēc svara, bet gan slaiduma – lielākās zivs tituls tika 83 centimetrus garajai zaļsvārcei, ko noķēra Gatis Roga.

Pilsētas Sporta servisa centra un Jelgavas Makšķernieku biedrības rīkotajās sacensībās 9. oktobra rītā Lielupes promenādē uz starta stājās 52 laivas: 28 komandas un 9 individuāli copmaņi tautas klasē un 15 ekipāžas pirmoreiz sacensībās iekļautajā sporta klasē.

Katrā no klasēm kā makšķerēšanas, tā vērtēšanas noteikumi bija nedaudz atšķirīgi, bet vīru secinājumi pēc septiņarpus stundām uz ūdens visai līdzīgi: kā teica sporta klases uzvarētāju komandas dalībnieka Valters Rubenis, – „necopes” diena.

Pie vērtēšanā iekļaujama loma tiešām tika ne visi, tomēr netrūka arī zivju, ko mērīt, un vīru, ko apbalvot. Tautas klasē ieskaitē tika vērtētas trīs lielākās līdakas, un Gata Rogas loma „kopgarums” – 194 centimetri – izrādījās pirmās vietas cienīgs. Otro vietu ieguva Uldis Ķekars ar zivju kopējo garumu 172 centimetri, trešo – Nikolajs Musorins, kura vienīgā līdaka bija 63 centimetrus gara. Komandu konkurencē pa diviem vienu 67 centimetrus garu līdaku bija izvilkuši Ivo Strods un Guntis Čulba, otro vietu ieguva Egīls Zeilišs un Raitis Sidrabs ar 65 centimetru garuma zivi un trešo Aleksandrs Seibutis un Vitālijs Vasiļjevs ar 59 centimetrus garu līdaku.

Sporta klasē loma vērtējumā bija iekļautas ne vien 50 centimetru un garākas līdakas, bet arī vismaz 45 centimetru gari zandarti un 23 centimetru asari, pa 4 zivīm no katras sugas, izmēru centimetrus pārvēršot punktos. Ar 242 punktiem uzvarēja Roberts Valters un Valters Rubenis (komanda „Ratter Baits”), 165 punkti otrās vietas ieguvējiem Kasparam Švernam un Gintam Zariņam (komanda „Fanatik Latvia 2”, 153 – Dmitrijam Ivaškinam un Jevgeņijam Moisejenko (komanda Grot”).

Foto: Ruslans Antropovs

Vairāk par sacensībām – 14. oktobra „Zemgales Ziņās”