ZZ.lv ARHĪVS

Mīkstā sastāva riepas

2021. gada 9. oktobris 00:00

58
Mīkstā sastāva riepas

Ziemas riepas ir dažādas un riepu servisos ir iespējams atrast dažāda veida. Atliek vien saprast, kurš no visiem riepu tipiem būs vispiemērotākais un riepu iegāde raizes vairāk nesagādās. Arī vissezonu riepas, tiek iedalītas pie ziemas riepām, taču to sastāvs ir daudz savādāks kā ziemas riepām to klasiskajā izpratnē. Mīkstā sastāva ziemas riepas tiek dēvētas arī par Skandināvu ziemas riepām, kas jau pēc nosaukuma liecina, ka ir izcilas lietošanai skarbos laikapstākļos. Tās nezaudē savas darba īpašības īpaši sniegainā apvidū, ļoti zemā gaisa temperatūrā. Šāda veida riepas nav ieteicams lietot vasarā un laikapstākļos, kad gaisa temperatūra pārsniedz 7 grādus. Mmkserviss.lv konsultanti palīdzēs izvēlēties piemērotāko riepu komplektu jūsu automašīnai.

Kas ietekmē riepu stāvokli?
Līdzīgi kā automašīnu tehnisko stāvokli, arī riepu nobraukumu un kvalitāti ietekmē gan braukšanas stils un paradumi, gan ceļi, pa kuriem ikdienā tiek braukts. Ja pareizi tiek lietotas ziemas riepas, to nobraukums var būt ļoti ilgs – pat 50-60 tūkstoši kilometru. Tas nozīmē, ka ziemas riepu komplekts var būt izmantojams vairākas ziemas sezonas. Taču, arī šis rādītājs nav viennozīmīgs, jo pats galvenais ir protektora biezums, kuram ir jābūt vismaz 4 milimetru lielam, lai varētu piedalīties ceļu satiksmē ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Ziemas mēnešos profilaktiskie ceļu policijas reidi, kuru laikā šis rādītājs tiek mērīts, nav retums.

Ar ko atšķiras mīkstā sastāva riepas?
Mīkstā sastāva ziemas riepas var izmantot tajos gadījumos, kad nav atļauts lietot riepas ar radzēm. Šīs riepas ir klusākas un tām nepastāv lietošanas ierobežojumi. Tām ir lieliska saķere ar virsmām, kas klātas ar ledu un sniegu, taču, nolietosies ātrāk, ja tiks izmantotas uz ļoti sausas vai slapjas ceļa virsmas, kā arī šādos gadījumos, tām ir ilgāks bremzēšanas ceļš. Šīs riepas ir viena no populārākajām izvēlēm Latvijas autobraucēju vidū, jo piemērotas tieši tādiem ziemas apstākļiem, kādi ir vērojami mūsu pusē. Šīs riepas noteikti nevajag izmantot vasaras sezonā, jo to dilšanas ātrums būtiski palielinās siltākos laikapstākļos.