ZZ.lv ARHĪVS

Sezonu atklāj ziemas peldētāji

Maija Laizāne

2021. gada 6. oktobris 10:00

638
Sezonu atklāj ziemas peldētāji

Pēc Latvijas Ziemas peldēšanas federācijas (LZPF) aicinājuma pulcējoties katram savā ierastajā peldes vietā, 3. oktobrī pulksten 12 dažādās Latvijas malās „roņu” klubi un entuziastu pulciņi atklāja 46. ziemas peldēšanas sezonu. „Jelgavas roņi” savus biedrus un pievienoties gribētājus saaicināja Lielupē pie Jelgavas Jahtkluba.

Ap +15 grādu gaisā un +12 ūdenī – peldei tādos apstākļos bija gatavi divi desmiti jelgavnieku, starp „roņiem” jau ar stāžu – arī pāris jaunpienācēju. Kā „Ziņām” pastāstīja Ervīns, viņš auksto peldi šoruden jau reizes piecas izmēģinājis, sajūtas pēc tās esot labas, bet uz sezonas atklāšanas pasākumu atnācis, lai izzinātu citu ziemas peldētāju pieredzi. Inese gan vēl ne reizi tik aukstā ūdenī nebija kāpusi, taču, apkārtējo iedrošināta un pareizos iesācēja paņēmienos apmācīta, debiju izturēja ar smaidu.

Kopīgajā sezonas atklāšanas pasākumā iesaistījās arī „Ozolnieku roņi”, bet LZPF valdes locekle Sarma Kočāne informē, ka dalību apstiprinājuši arī ziemas peldētāju klubi Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Raganā, Jūrmalā un Saldū.

Foto: Maija Laizāne