ZZ.lv ARHĪVS

Otrais panākums pret “Olimp/Venta 2002” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2021. gada 4. oktobris 12:14

101
Otrais panākums pret “Olimp/Venta 2002” (FOTO)

Hokeja komanda “Zemgale/LLU’ ar rezultātu 2:1 (2:1; 0:0; 0:0) otro reizi jaunā Optibet hokeja līgas sezonā pieveica Latvijas čempionus – “Olimp/Venta 2002”. Vārtus jelgavnieku rindās guva Patriks Zabusovs un “Zemgale Juniors” uzbrucējs Kevins Strādnieks.

“Zemgale/LLU” sastāvs pirms spēles piedzīvojis kārtējās izmaiņas. Uz “Dinamo Rīga” tika izsaukti uzbrucēji Edgars Kulda un Jānis Švanenbergs. Spēlē nevarēja piedalīties aizsargi Mārtiņš Porejs un Miks Tumānovs, kuru vietā stājās divi HK “Rīga” jaunieši – Ernests Ošenieks un Ņikita Mateiko.

Uzbrukumā joprojām nespēlē Kirils Tambijevs, bet debitēja divi jauni uzbrucēji. No “Zemgale Juniors” rindām Rūdolfs Muraško, ka arī jauns Baltkrievijas leģionārs Andrejs Zajats (Andrei Zayats). Izmaiņas skāra arī “Olimp/Venta 2002” sastāvu, kuru pameta un leģionāra gaitās devās Aleksandrs Jerofejevs, bet pievienojās uzbrucējs Martins Lavrovs. Interesants arī fakts, ka rīdzinieku rindās spēlēja 7 hokejisti, kuri kādreiz ir spēlējuši “Zemgale/LLU” sastāvā: Gatis Sprukts, Aleksejs Popovs, Didzis Jansons, Kristaps Bazevičs, Martins Lavrovs, Sandis Grīnbergs un Vladislavs Adeļsons.

Pirmo trešdaļu var raksturot ar augstu spēles tempu un cīņu par ripas kontroli, kurā “Olimp/Venta 2002” četras reizes pārkāpa noteikumus un bija spiesta spēlēt mazākumā. Pirmajā mazākumā rīdzinieku pieredzējušais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs aizskrēja ātrā pretuzbrukumā un atklāja spēles rezultātu, ieraidot ripu Riharda Cimermaņa sargātos vārtos – 0:1.

Pēc pusotras minūtes “Zemgale/LLU” uzbrucējs Patriks Zabusovs veica reidu uz “Olimp/Venta 2002” vārtiem un kritienā pāri vārtsargam izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1. Divas minūtes vēlāk pēc jelgavnieku aizsarga Edgara Dīķa spēcīgā raidījuma no zilās līnijas, “Zemgale Juniors” uzbrucējs Kevins Strādnieks izvirzīja “Zemgale/LLU” spēles vadībā – 2:1.

Pirmajā trešdaļā gūtie vārti bija arī vienīgie, kurus nācās piedzīvot šajā spēlē. Otrajā trešdaļā disciplīnas trūkums traucēja “Zemgale/LLU” spēlētājiem izmantot “tuvā soliņa” priekšrocības. Kopumā jelgavnieki šajā spēles nogrieznī izpelnījās piecus noraidījumus, bet “Olimp/Venta 2002” tos neizmantoja savā labā.

Trešajā trešdaļā “Olimp/Venta 2002” spēlētāji paaugstināja spēles tempu, bet nespēja pārspēt Rihardu Cimermani. Jelgavnieki atbildēja ar saviem pretuzbrukumiem, bet pie ripu vārtos ieraidīt nespēja, saglabājot pirmā trešdaļā gūto pārsvaru un otro reizi regulārajā čempionātā pieveica Latvijas čempionus.

Vārtu guvēji

“Zemgale/LLU”: Patriks Zabusovs (Ostaņkovičs); Kevins Strādnieks (Vītols, Dīķis).

“Olimp/Venta 2002”: Miķelis Rēdlihs (Aleksejs Širokovs).

Turnīra tabula

Komanda

Spēles

Punkti

Mogo/LSPA

7

14

Zemgale/LLU

7

10

Liepāja

6

10

HS Rīga

7

7

Olimp/Venta 2002

7

6

Prizma

7

3

Dinaburga

7

0

Nākamās spēles

06.10.2021. 19:00 Daugavpilī pret “Dinaburga”

09.10.2021. 13:30 Rīgā pret HS “Rīga”

13.10.2021. 18:30 Liepājā pret HK “Liepāja”

Foto: Ruslans Antropovs