ZZ.lv ARHĪVS

BK “Jelgava” ieliek pamatu pirmajā kausa spēlē

Jānis Tiltiņš

2021. gada 3. oktobris 10:07

103
BK “Jelgava” ieliek pamatu pirmajā kausa spēlē

Ļoti veiksmīgi pirmo spēli “Užavas” Latvijas kausa izcīņā aizvadījuši basketbola kluba “Jelgava” spēlētāji, kas 1.oktobrī viesos ar 31 punkta pārsvaru pieveica BK “Ķekava”. Uzvarētāju komandā desmit vai vairāk punktus guva seši basketbolisti.

Kausa izcīņas izlozē otrajā kārtā jelgavniekiem iekrita “Ramirent” Nacionālās Basketbola līgas komanda BK “Ķekava”. Mūsu komanda sacensības sāka pirmo kārtu izlaižot. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā. Ņemot vērā šo izspēles formātu BK “Jelgava” spēlētāji nopietni noskaņojās mačam un izdarīja teju maksimumu, pieveicot pretinieku ar solīdu pārsvaru – 85:54.

BK “Jelgava” galvenais treneris Gatis Justovičs saviem padotajiem spēles laiku izdalīja samērā līdzīgi, lai nepārslogotu līderus un veterānus.

Uldis Feldmanis nepilnā 21 minūtēs sakrāja 13 punktus un bija rezultatīvākais spēlētājs. Savukārt Armanda Seņkāna rēķinā 12 punkti un deviņas atlēcošās bumbas. Kristaps Pļavnieks arī pievienojās ar 12 punktu guvumu un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Mārtiņš Šteinbergs guva 11, bet Armands Ginters un Jānis Bērziņš mača protokolā atzīmējās katrs pa desmit punktiem.

“Užavas” Latvijas kausa izcīņas turnīrā jelgavniekiem atbildes spēle pret BK “Ķekava” paredzēta 8.oktobrī Jelgavas sporta hallē pulksten 20. Pozitīva iznākuma gadījumā “Jelgavas” pretinieki trešajā kārtā būs “Pafbet” Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas klubs “Liepāja”.

Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks: “Dažāda līmeņa klubu aktīvā pieteikšanās Latvijas kausa izcīņai nepārprotami liecina, ka šīs sacensības ir vajadzīgas basketbolistiem, komandām un līdzjutējiem. Tā ir unikāla iespēja Ramirent Nacionālās līgas un Reģionālās līgas klubiem mēroties spēkiem ar nomināli augstāka līmeņa komandām no “Pafbet” Latvijas - Igaunijas līgas, un sagādāt pārsteigumus. Ir pamats cerībām, ka šosezon turnīru izdosies aizvadīt veiksmīgi. Paldies “Užavas” alus darītavas vadītājiem, kuri novērtējuši gan basketbola popularitāti sabiedrībā, gan Latvijas kausa izcīņas potenciālu. Prieks, ka esam sākuši sadarbību, kas, esmu pārliecināts, palīdzēs sarīkot aizraujošu turnīru.”

Ņemot vērā sportiskos un ģeogrāfiskos aspektus, komandas pirms izlozes bija sadalītas vairākos grozos un cīņā par kausu iesaistīsies dažādās stadijās. Visos posmos līdz pusfinālam (ieskaitot) uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā, pirmās spēles notiks to komandu laukumos, kas tabulā minētas pirmās.

Foto: bkjelgava.lv