ZZ.lv ARHĪVS

Ar maratonu Lielupē sezonu noslēdz smaiļotāji un kanoe airētāji (FOTO)

Gaitis Grūtups

2021. gada 3. oktobris 09:42

845
Ar maratonu Lielupē sezonu noslēdz smaiļotāji un kanoe airētāji (FOTO)

Spītējot brāzmainam dienvidu vējam, 170 airētāju no Limbažiem, Rīgas, Jūrmalas, Daugavpils, Brocēniem un Jelgavas sestdien piedalījās tradicionālajā Zemgales rudens maratonā, kas reizē ir Latvijas čempionāts maratonā smaiļošanā un kanoe airēšanā. Smaiļotājas un kanoe airētājas sievietes, juniores (dzimušas 2003. – 2004. gadā), jaunietes (dzimušas 2005., 2006. gadā) un meitenes (dzimušas 2007.- 2009. gadā) sacensībās cīnījās 8 kilometru distancē. 

Astoņi kilometri bija jāpārvar arī zēniem (dzimuši 2007. - 2009. gadā) – gan kanoistiem, gan smaiļotājiem. Astoņu kilometru distancē cīnījās arī veterāni – gan vīrieši, gan sievietes. Savukārt 16 kilometru distancē gan kanoistiem gan smaiļotājiem sacentās vīri, juniori un jaunieši. 

Sacensību starts un finišs bija pie kluba “KC” airēšanas bāzes Pasta salā. Savukārt distances viens vai divi apļi tradicionāli bija starp gājēju un autosatiksmes tiltu pie Jelgavas pils un apvedceļa tiltu uz A8 šosejas, kas atrodas četrus kilometrus augšpus Jelgavas.

No jelgavniekiem labākos rezultātus guva smaiļotāja Katrīna Smiltniece (uzvarētāja starp sievietēm), kanoe airētājs Nils Skuja (uzvarētājs starp zēniem). Spraigā cīņā starp vīriešiem uzvarēja arī kanoists Nils Mediņš, bet starp jauniešiem – kanoists Ignats Kunašs. Uzvarētājs starp veterāniem katrs savā vecuma grupā bija arī smaiļotāji Jānis Āboliņš (50 plus) un Raitis Biezais (līdz 50) Pirmā vieta tika arī kanoe airētājai Arinai Miščenkovai, kurai meiteņu konkurencē nebija neviena konkurenta.

Otro vietu jauniešu konkurencē izcīnīja Antuanete Bāra un veterāns kanoists Ritvars Veilands. Savukārt trešo jauniešu konkurencē ieguva smaiļotājs Kristiāns Lauris    

Sacensību galvenā tiesnese un rīkotāja, airēšanas kluba “KC” prezidente Ilze Bome teica, ka sevišķi priecē tas, ka pirmo gadu atkal Zemgales maratonā  piedalās smaiļotāji un kanoe airētāji no Daugavpils, kur vairākus gadus šis sporta veida attīstība bija pārtraukta. Sacensību uzvarētājus apbalvoja agrākais jelgavnieks, četrkārtējais pasaules čempions (laika posmā no 1977. līdz 1983. gadam) Aleksandrs Avdejevs.     

Foto: Ruslans Antropovs