ZZ.lv ARHĪVS

Atvērta “Zemgales vācelīte 2021” (FOTO)

zz.lv

2021. gada 27. septembris 12:13

4865
Atvērta “Zemgales vācelīte 2021” (FOTO)

Norisinoties ikgadējām Dzejas dienām, septembra izskaņā Jelgavas valstspilsētas kultūras namā aizvadīts literārā almanaha “Zemgales Vācelīte 2021” atvēršanas svētku pasākums, informē dzejnieku kluba “Pieskāriens” vadītājs Jānis Zariņš.

“Šogad atvērām jau 15. dzejas kopkrājumu, un tajā publicēti 39 autoru darbi par visdažādākajām tēmām - mīlestību, dabu, gadalaikiem, sapņiem, dzīves likteņiem. Tāpat autori atspoguļo un dalās novērojumos, pārdomās par dzīvi un cilvēku savstarpējām attiecībām pandēmijas laikā,” tā. J.Zariņš.

Krājums jau 15. gadu top Jelgavas Latviešu biedrības dzejnieku kluba "Pieskāriens" paspārnē, un katru gadu dzejas mēnesis tiek aizvadīts ar krājuma “Zemgales vācelīte” atvēršanas svētkiem. Tā ir tradīcija, kuru nevar lauzt.

“Kopš 2011.gada vadu dzejnieku klubu “Pieskāriens,” un ar šo krājumu tiek svinēta mana kā vadītāja piecgade, vadot dzejnieku klubu. Gandarījums, ka dzejnieki turpina rakstīt un publicēties grāmatā. Prieks, ka katru gadu pievienojas arī kāds jauns autors.

Pirmo reizi jaunajā krājumā publicējas autore Evija Andžāne no Jelgavas. Bet visus piecpadsmit gadus krājumā publicējušies: Rasma Urtāne, Brigita Kārkliņa, Sarmīte Gausiņa Elksne, Mairita Ķērpe-Dūze un Vera Roķe.

Krājums šogad pulcējis dzejniekus no visas Zemgales, kā arī Rīgas. Tas pieprasīts bibliotēkās Jelgavā, novadā un arī citviet Latvijā,” turpina J. Zariņš.

Krājuma atvēršanas svētkos bija iespēja klausīties autoru dzejā. Bet ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās Ozolnieku Tautas nama vokālais ansamblis “Madara” Gintas Āriņas vadībā, jaunā izpildītāja Rēzija Anna Jaseviča, kā arī bija iespēja dzirdēt koncertmeistares Gundegas Dūdas - Dzenes, soprāna Olgas Barišmanes un trompetista Ilvja Faulbauma uzstāšanos.

Paldies autoriem, kas turpina rakstīt un būt uzticīgi dzejnieku klubam “Pieskāriens”, kā arī lasītājiem, kuri mūs lasa, iedvesmo un vērtē!

Pasākumu finansiāli atbalsta Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”. Pasākuma atbalstītāji: Jelgavas Latviešu biedrība, biedrība “Zariņš & Co”, kafejnīca “Silva” īpašnieki Rihards un Sandra Blūmaņi, “Drukas darbnīcas” (CopyPlus) vadītāja Agnese Rudzīte, SIA “Top Food”, Jurijs Strods, Ilga Antuža, Baiba Rivža, Rita Vectirāne, Modris Jansons, Roberts Šlegelmilhs, Jānis Belovs, Melita un Juris Zariņi. Informatīvais atbalsts – laikraksts “Zemgales Ziņas”.

Foto: publicitātes