ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā aizvadīts rudens ražas un stādu gadatirgus (FOTO)

zz.lv

2021. gada 25. septembris 23:04

5426
Jelgavā aizvadīts rudens ražas un stādu gadatirgus (FOTO)

Sestdien ikvienam Jelgavā bija iespēja iegādāties rudens veltes un amatnieku darinājumus gadatirgū, kas Miķeldienas noskaņās notika Hercoga Jēkaba laukumā un skvērā aiz kultūras nama.  Ziemcietes, augļu koki, vīnogulāji un citi stādi tagad papildinās ne vienu vien jelgavnieku dārzu. Iecienītas bija arī dažādas ēdamlietas – svaigas un konservētas, paredzot kārumu notiesāt kaut kad vēlāk, informē Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē.

Kā jau rudenī, tika piedāvātas visdažādākās rudens veltes – sākot no āboliem, bumbieriem un beidzot ar svaigiem un skābiem kāpostiem. Netrūka arī pašdarinātie vīni, kūpinājumi, sieri, maize un medus.

Gadatirgū bija iespēja arī laikus sarūpēt Ziemassvētku dāvanas, kurām noder skaistie un praktiskie amatnieku darinājumi.  

SIA "Kulk" tehnika kļuva par rotājumu rudens ražas gadatirgū.  Savukārt Labiekārtošanas nodaļas darbiniece Gaļina cienāja pasākuma apmeklētājus ar konfektēm – lai dzīve būtu saldāka!
Kamēr jelgavnieki un pilsētas viesi pastaigājās pa tirdziņu rindām, “Kulk” labiekārtošanas darbinieki dežurēja, pieskatot kārtību visā teritorijā.

Foto: SIA “Kulk”