ZZ.lv ARHĪVS

Daudzbērnu ģimeņu iniciatīvas grupa panāk jaunus noteikumus pašvaldības atbalsta piešķiršanā (VIDEO)

Gaitis Grūtups

2021. gada 23. septembris 12:10

4789
Daudzbērnu ģimeņu iniciatīvas grupa panāk jaunus noteikumus pašvaldības atbalsta piešķiršanā (VIDEO)

Ar vecāku piketu pie Jelgavas domes ēkas ceturtdien tika ievadīta kārtējā Jelgavas domes sēde, kurā deputāti apstiprināja kārtību, kādā turpmāk tiks saņemti sociālie pabalsti Jelgavā. Saskaņā ar domē nolemto arī turpmāk Jelgavas daudzbērnu ģimenes saņems pašvaldības atbalstu bez ienākumu izvērtēšanas.

Jau ziņots, ka pašvaldība ir sagatavojusi trīs jaunu saistošo noteikumu projektus, kas turpmāk noteiks sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Jelgavā. Sagatavotie saistošie noteikumi paredz, ka Jelgavā būs kopumā 14 brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti un trīs no tiem, tāpat kā līdz šim, bez ienākumu izvērtēšanas būs pieejami daudzbērnu ģimenēm. Tas ir pabalsts ēdināšanas pakalpojuma apmaksai pirmsskolas izglītības iestādē līdz 50 eiro mēnesī, pabalsts ēdināšanas pakalpojuma apmaksai vispārējās izglītības iestādē, kas no 2021.gada 1.septembra 1,62 eiro dienā. Turklāt arī pabalsts interešu izglītībai, piemēram bērnu mūzikas skolai, sporta skolai - līdz 15 eiro mēnesī.

Pikets noritēja mierīgi, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus. Tajā piedalījās vairāk nekā trīsdesmit bērnu vecāki, kas turēja plakātus un sniedza intervijas medijiem. Pasākumu apsargāja astoņi pašvaldības policisti. Septembra sākumā daudzbērnu ģimeņu iniciatīvas grupa domē iesniedza turpat tūkstoš jelgavnieku parakstītu vēstuli, kurā lūdza atcelt Jelgavas domes 17. jūnija lēmumu, kas paredzēja to, ka atbalsts daudzbērnu ģimenēm bez to materiālā stāvokļa izvērtēšanas būs tikai līdz 2022. gada 1. janvārim. 


 Foto un video: Ruslans Antropvs