ZZ.lv ARHĪVS

Ceļamaize uz Tokiju Edgaram Bergam un trenerei Maijai Ukstiņai (FOTO)

Maija Laizāne

2021. gada 26. augusts 16:50

1069
Ceļamaize uz Tokiju Edgaram Bergam un trenerei Maijai Ukstiņai (FOTO)

Ar spēka un veiksmes vēlējumiem un simbolisku ceļamaizi šodien ceļā uz Tokijas paraolimpiskajām spēlēm svinīgi un sirsnīgi tika pavadīts Jelgavas Vieglatlētikas kluba sportists Edgars Bergs un viņa trenere Maija Ukstiņa.

Vēl vakar Edgars un trenere bija sastopami Zemgales Olimpiskā centra lodes grūšanas sektorā. „Ja nu Tokijā arī līst? Jābūt gatavam uz visu,” lietaino laiku kā iespējamu traucēkli ar smaidu noraidīja Edgars. Tikpat optimistiskā noskaņojumā abi ar treneri šodien saņēma līdzjutēju vēlējumus Jelgavas Sporta hallē, kur viņus uzrunāja pilsētas pašvaldības, Sporta centra vadība un arī  bijušā invalīdu rehabilitācijas un sporta kluba „Cerība” vadītāja Ruta Kļaviņa. Atminoties Edgara pirmos soļus pielāgotajā sportā un uzskaitot gūtos panākumus līdz pat paraolimpiskajām medaļām, viņa īpaši uzsvēra treneres Maijas lomu sportista izaugsmē. M.Ukstiņa savukārt atzīmēja, ka Rutas vadītais Jelgavas klubs bija aizsākums invalīdu sportam visā Latvijā.

Sestdien E.Bergs un M.Ukstiņa dosies ceļā uz Japānas galvaspilsētu, kur starts lodes grūdējiem paredzēts 2. septembrī. Paraolimpiādes atklāšanas ceremoniju abi noskatījušies  televīzijas tiešraidē. “Protams, atklāšana ir emocionāls brīdis, bet šāgada īpašajos apstākļos galvenais būs piedalīties un izdarīt to, kas jādara,” apņēmības pilns ir Edgars, kas izvēlējās uz Tokiju doties vēlāk nekā seši pārējie Latvijas delegācijas sportisti.

 

Foto: Ruslans Antropovs