ZZ.lv ARHĪVS

Paaudžu centrs “Sadraudzība” aicina gan vecos, gan jaunos (FOTO)

Gaitis Grūtups

2021. gada 26. augusts 10:07

2176
Paaudžu centrs “Sadraudzība”  aicina gan vecos, gan jaunos (FOTO)

Agrākajā Jelgavas autobusu parka kantorēkā Dobeles ielā 62A, kur vēlāk mitušas arī citas organizācijas, jau desmit gadu mājo Jelgavas Pensionāru biedrības paaudžu centrs “Sadarbība”. To ikdienā apmeklē vairāki desmiti vecāka gadagājuma cilvēku. Pandēmijas laiks nesis ierobežojumus arī šīs sabiedriskās organizācijas darbībā, tomēr tā meklē iespējas, kā atsākt darbību.  

No 27 līdz vairāk nekā 300


Atzīmējot centra “Sadarbība” desmit gadu jubileju, tā foajē izveidota fotogrāfiju izstāde, kas stāsta par centra interešu grupām un pulciņiem. Atsevišķā stendā arī vēsturiskā izziņa, ka Jelgavas Pensionāru biedrība izveidota 2005. gadā, sākotnējais biedru skaits bija 27, bet pēc 2007. gada, kad organizācijas vadību uzņēmās Marija Kolneja, tās dalībnieku skaits izauga pat pāri trijiem simtiem.
M.Kolneja stāsta, ka Jelgavas pensionāri zināmā saziņā ar Latvijas Pensionāru federāciju un pilsētas pašvaldību darbojās arī pirms 2005. gada. Taču biedrībai nebija mūsdienām atbilstoša oficiāla statusa. Organizāciju 2005. gadā reģistrēja tās toreizējā vadītāja Valērija Lasmane. M.Kolneja stāsta: “Ieskatoties biedrības vēsturē, es saprotu, ka katram laikam ir savas vadlīnijas. Valērija Lasmane darbojās laikā, kad pensionāri bija ļoti nabadzīgi. Biedrības galvenais uzdevums bija viņu materiāls atbalsts, tā vāca un dalīja humāno palīdzību – drēbes, apavus, arī pārtiku. Kad Valērija Lasmane aizgāja mūžībā un biedrību sāku vadīt es, mēs arī sākām ar palīdzību.

Visu rakstu lasiet 26.augusta "Zemgales Ziņās"

Foto: Ruslans Antropovs