ZZ.lv ARHĪVS

Siltumsūkņu veidi: Svarīgākais, ko ņemt vērā

2021. gada 29. augusts 00:00

60
Siltumsūkņu veidi: Svarīgākais, ko ņemt vērā

Ja aktuāla apkure mājai, šis ir īstais laiks, lai par to parūpētos - gada vēsā sezona vairs nav aiz kalniem! Viena no iespējām, ko vērts apsvērt, ir siltumsūkņi. Tas ir mūsdienīgs veids, kā nodrošināt komfortablu siltumu mājā vai citā nekustamajā īpašumā. 

Pieaugot pieprasījumam, aug piedāvājums. Šobrīd siltumsūkņi pieejami daudzveidīgā izvēlē, lai katrs varētu atrast savām vajadzībām vispiemērotāko risinājumu. 

Siltumsūkņa darbības princips 
Būtībā siltumsūknis darbojas pretēji ledusskapim. Ierīcē esošā nesējgāze āra gaisa siltuma ietekmē vārās un ar kompresora starpniecību tiek nogādāta tālāk sistēmā. Tur sildās apkures sistēmā esošais ūdens vai telpā esošais gaiss. 

Siltumsūkņu veidi 
Ir pieejami trīs siltumsūkņu veidi:

  • Gaiss - ūdens siltumsūkņi;
  • Gaiss - gaiss siltumsūkņi;
  • Zemes siltumsūkņi 

Katram no tiem ir sava specifikācija, tādēļ tie piemēroti atšķirīgām vajadzībām. 

Gaiss - gaiss siltumsūkņi 
Gaiss - gaiss siltumsūkņi piemēroti kā papildu aprīkojums ēkās, kur jau darbojas cita veida apkure. Tādā gadījumā siltumsūknis var tikt izmantots komforta nodrošināšanai starp kurināšanas reizēm. 

Tomēr nelielās mājās to var arī izmantot kā galveno apkures elementu. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, ierīci iespējams saslēgt ar viedtālruni un kontrolēt (ieslēgt/izslēgt) no attāluma. 

Gaiss - ūdens siltumsūkņi 
Šis siltumsūkņa veids ir kļuvis īpaši populārs daudzo priekšrocību dēļ, ko tas var sniegt. Piemēram, lai arī sākotnējās izmaksas ir salīdzinoši augstas, pašas apkures izmaksas ir zemas. Siltumsūkņi gaiss ūdens nerada putekļus, tādēļ to uzstādīšanai nav vajadzīga atsevišķa telpa. 

Zemes siltumsūkņi 
Pieejami divu veidu zemes siltumsūkņi - on/off tipa un inverter tipa. On/ off tipa siltumsūkņiem ir divi režīmi - pilna jauda un izslēgts, savukārt inverter tipa siltumsūkņi spēj regulēt darbības jaudu, pielāgojot to pēc nepieciešamības. 

Plašāku informāciju par siltumsūkņiem un to, ko ņemt vērā, lai izvēlētā apkure mājai būtu ilgtspējīga, atradīsiet interneta vietnē Termo.lv! Tur pieejami ne tikai dažādu veidu siltumsūkņi, bet arī speciālistu konsultācijas, lai Jūs varētu izvēlēties tieši savām vajadzībām piemērotāko risinājumu. Ieskatieties un izvēlieties - www.termo.lv!