ZZ.lv ARHĪVS

Interesantie fakti un interesenti meli par lūpu krāsu

2021. gada 13. augusts 00:00

69
Interesantie fakti un interesenti meli par lūpu krāsu

Saskaņā ar Mančestras universitātes pētījumu vīrieši visilgāk skatās uz sievietēm ar sarkanu lūpu krāsu.  Vidēji vīrieši skatījās 7,3 sekundes.  Salīdzinājumam - pētāmās personas uz meitenēm ar rozā lūpu krāsu skatījās apmēram 6,7 sekundes, bet uz meitenēm ar nekrāsotām lūpām - 2,2 sekundes. Sarkanā lūpu krāsa patiešām piesaista uzmanību. Kā arī piesaista dažas leģendas un melus. 

Mīts 1: Ja jūs visu laiku lietojat lūpu krāsu, jūsu lūpas laika gaitā kļūs zilas vai gaišas
Atslēgas vārdi šeit ir "ar laiku", tas ir, ar vecumu.  Pieaugušām sievietēm lūpas dažreiz patiešām iegūst zilu piekrāsu, taču tas nekādā veidā nav saistīts ar dāmu mīlestību pret populāru kosmētikas līdzekli, bet gan ar veselību, ar vecumu saistītām izmaiņām.  Tomēr lūpu krāsa var mainīties arī jauniešiem.  Tātad, zilas lūpas tiek novērotas tiem, kas cieš no skābekļa badošanās, Reino slimības (kad plīst mazie kapilāri), smēķētājiem, kuru ķermenis ir saindēts ar toksiskām gāzēm.  Bālas lūpas liecina par dzelzs deficīta anēmiju, hronisku nogurumu, osteohondrozi, hroniskām sirds un plaušu slimībām. Nevajag vainot lūpu krāsu!

Mīts 2: sarkana lūpu krāsa ir paredzēta tikai jaunām un tikai blondīnēm.
Sarkanās lūpas ir sievišķības un klasikas kvintesence. Vīrieši dievina dāmas ar koši sarkanām lūpām.  Sievietes bieži baidās no sarkanās krāsas, uzskatot, ka tas piestāv tikai dažiem laimīgajiem - jaunām blondīnēm Merilinas Monro stilā.  Patiesībā sarkanā lūpu krāsa ir piemērota ikvienam, jums vienkārši jāizvēlas toni, kas atbilst jūsu izskatam un krāsu tipam.

Varbūt tagad daudzi būs pārsteigti, bet sarkans piestāv visiem!  Jums vienkārši jāizvēlas savs tonis.  Par laimi, kosmētikas industrija piedāvā milzīgu klasisko sarkano toņu izvēli.  Lietojot sarkano lūpu krāsu, jāņem vērā dažas lietas:

  • uz auksti sarkana fona zobi vizuāli izskatās baltāki;  sarkanīgi oranža krāsa dažreiz var dot tiem dzeltenīgu nokrāsu;
  • siltie sarkanie toņi - "tomāts" ir piemērots rudmatēm;
  • Latvijas dāmām visbiežāk piestāv sarkanā lūpu krāsa ar rozā apakštoni 

Mīts 3: spilgta lūpu krāsa ienīst izteiksmīgu acu grimu.
Vai lūpas vai acis!  - nez kāpēc pieprasīja "pareizā" grima normas. Galvenais ir pareizi apvienot acu un lūpu grima nokrāsas.  Tātad, brunetēm ir piemērotas sarkana krāsa uz lūpām un brūnie dūmu acu toņi.  Blondīnēm - fuksijas lūpas apvienojumā ar debesziliem acu zīmuļiem.  Pamatprincips ir šāds: mēs apvienojam aukstos lūpu toņus ar aukstajiem ēnu toņiem, siltos ar siltajiem.

Mīts 4: lūpu krāsa= izžūst lūpas
Jā.  Ja tas ir sliktas kvalitātes un satur smagos metālus, piemēram, alvu, niķeli, hromu.  Tāpēc neskopojieties ar kosmētiku un izvēlējaties tikai kvalitatīvo kosmētiku. https://klipshop.lv/- vieta, kur nevajadzēs meklēt kvalitāti, veikala piedāvājumā jau ir atlasītie tikai labākie kosmētikas pasaules pārstāvji.

Turklāt, pirms lietojat jebkādus dekoratīvus līdzekļus, jums vajadzētu pūderēt lūpas, pēc tam tās pārklāt ar higiēnisku lūpu krāsu, korektoru vai lūpu pamatni un tikai pēc tam uzklāt "krāsu".  Tad ietekme uz maigo lūpu ādu būs mazāka, un lūpu krāsa būs gludāka.  Turklāt bagātīgā krāsa uz lūpām saglabāsies ilgāk.

Mīts 5: Spilgtas lūpu krāsas liek plānām lūpām izskatīties vēl mazākām, bet kuplām - vēl kuplākas.
Šajā mītā ir ietverti savstarpēji izslēdzoši meli.  Ne ar plānām, ne ar kuplām lūpām dāmām nav jābaidās no spilgtām krāsām.  Pirmais ir izmantot kontūrzīmuli, lai tas atbilstu lūpu krāsai, uzliekot nedaudz izgaismotāja vai gaiša pūdera, iedobumā virs augšējās lūpu, gaismas korektoru ap lūpām un nelielu spīdumu - tas lūpām piešķirs apjomu.

Izmantot kontūru zīmuli vai nē ir tīri individuāls lēmums.  Galvenais ir nepārspīlēt ar to.  Ja pie rokas nav zīmuļa, bet patiešām vēlaties izveidot kontūru, izmantojiet lūpu krāsu un otu.

Mīts 6: lūpu krāsai un nagu lakai jābūt vienā krāsā.
Un vienā krāsā ar visu pārējo: ar kurpēm, ar somu, ar svārkiem - lai viss ir vienā tonī. Aizmirstiet šos noteikumus!  Tie ir novecojuši jau sen.  Kontrasti tagad ir modē.