ZZ.lv ARHĪVS

Vīriešu uzvalki - kā izvēlēties piemērotāko?

2021. gada 13. augusts 00:00

43
Vīriešu uzvalki - kā izvēlēties piemērotāko?

Neatkarīgi no tā, vai uzvalks tiek vilkts ikdienā vai tikai svinīgos gadījumos, ikviena vīrieša skapī jābūt vismaz vienam kvalitatīvam uzvalkam! Tomēr, ņemot vērā plašo krāsu, audumu, izmēru, rakstu, stilu klāstu, kā arī modes tendences, piemērotākā uzvalka izvēle var būt sarežģīts uzdevums. 

Izvēloties uzvalku, galvenokārt tiek ņemta vērā tā cena, taču jāsaprot, ka tas nav noteicošais faktors – vīrietis var iegādāties vairākus simtus un pat tūkstošus vērtu uzvalku, taču, ja tas nebūs piemērots vīrieša ķermenim, tas izskatīsies nevīžīgi un atstās sliktu iespaidu uz apkārtējiem cilvēkiem. Lai Jūs savā jaunajā uzvalkā justos eleganti un pašpārliecināti, esam apkopojuši padomus, kā izvēlēties piemērotāko uzvalku!

Precīzi mēri
Pirms dodaties labākā uzvalka meklējumus, veiciet precīzus mērus! Lai iegādātos uzvalku, Jums būs jāzina:

  • Gurnu un krūškurvja apkārtmērs (platākajā daļā);
  • Vidukļa apkārtmērs;
  • Plecu platums;
  • Piedurkņu garums (no rokas locītavas līdz plecam, gan rokas iekšpusē, gan ārpusē);
  • Bikšu staru garums (no gurniem līdz apaviem, gan kājas iekšpusē, gan ārpusē)

Atcerieties – izvēloties uzvalku, vajadzētu vadīties pēc pašreizējām ķermeņa formām, nevis sapņot un domāt, kā būtu, ja būtu. Lai arī zināsiet konkrētus mērus, vienmēr labāk pārliecināties divreiz un uzvalku arī pielakot!

Krāsa
Izvēloties uzvalku, vajadzētu zināt, kādam gadījumam (-iem), tas paredzēts. Ja uzvalks tiks vilkts vasarā, vajadzētu dot priekšroku gaišām krāsām, savukārt, ja uzvalks tiks vilkts ziemā vai rudenī, vajadzētu dot priekšroku tumšām krāsām. Populārākās uzvalka krāsas: melna, tumši zila, ogļu pelēka, bēša. Mūsdienās pieejami arī raibi uzvalki, kas piemēroti radošiem cilvēkiem vai tematiskiem pasākumiem. 

Audums
Piemērotākais uzvalka audums atkarīgs no gadījuma, kam uzvalks paredzēts, vēlamā stila un, protams, kvalitātes, ko sagaidāt. Populārākie uzvalka audumi:

  • Vilna. Vilnas uzvalki pavisam noteikti ir populārākā vīriešu izvēle – tie ir kvalitatīvi, ilgtspējīgi, praktiski (neburzās), ērti (mīksti), dabīgi (elpojoši). Tomēr ņemiet vērā, ka vilnas uzvalki var būt arī no tvīda vai, piemēram, kašmira. Tā kā vilnas uzvalki ir salīdzinoši biezi, tā nav labākā izvēle, ja nepieciešams uzvalks siltiem laikapstākļiem un/vai ķermeņa slaidināšanai. 
  • Kokvilna. Arī kokvilnas uzvalki ir viena no populārākajām vīriešu izvēlēm – tie ir kvalitatīvi, ilgtspējīgi, dabīgi (elpojoši) un ērti (mīksti), tomēr izskata ziņā nedaudz vienkāršāki par vilnas uzvalkiem. Kokvilna mēdz burzīties, taču tas ir viens no retajiem audumiem, kas piestāv teju ikvienam.
  • Lins. Lina uzvalki ir viegli un dabīgi (elpojoši), līdz ar to lieliski piemēroti siltiem laikapstākļiem. Tomēr tā nav labākā izvēle, ja uzvalks paredzēts lietošanai ārtelpās vai formāliem pasākumiem – tie ātri burzās un tos ir pavisam viegli notraipīt. 
  • Poliesters. Poliestera uzvalki nav dabīgi, līdz ar to ir mazāk kvalitatīvi. Tie ātri burzās un nav ļoti elpojoši, tādējādi nav piemēroti siltiem laikapstākļiem. Tomēr arī poliesters tāpat kā kokvilna piestāv teju ikvienam.
  • Zīds. Zīda uzvalki ir ļoti līdzīgi lina uzvalkiem – tie ir viegli un dabīgi (elpojoši), turklāt vēsumā saglabā siltumu, līdz ar to piemēroti visās sezonās. Zīds piestāvēs lielākajai daļai vīriešu un izskatās ļoti eleganti, tomēr jārēķinās, ka tas ir dārgākais no iepriekš minētajiem materiāliem.

Pārdevējs
Problēmas bieži sagādā arī tas, kur iegādāties uzvalku. Vislabāk izvēlēties mazumtirgotāju, kas piedāvā dažādus uzvalku modeļus, lai varat apskatīt pēc iespējas vairāk variantu un izvēlēties tādu uzvalku, kas patiesi atbilst Jūsu vēlmēm, vajadzībām un, galvenais – auguma aprisēm. 

Nav svarīgi, lai uzvalka ražotājs būtu pēc iespējas zināmāks un uzvalks būtu pēc iespējas dārgāks, taču svarīgi, lai tas ir kvalitatīvs. Uzvalki vīriešiem plašā izvēlē pieejami interneta veikalā 220.lv – piedāvājumā gan uzvalki darbam, gan kāzām, gan citiem gadījumiem. Apģērbu klāstā pieejami arī vīriešu mēteļi, kas, veiksmīgi piemeklēti, lieliski papildinās kopējo tēlu.