ZZ.lv ARHĪVS

Uz Tokijas olimpiskajām spēlēm pavada karatistu Kalvi Kalniņu (FOTO)

Maija Laizāne

2021. gada 27. jūlijs 09:41

3157
Uz Tokijas olimpiskajām spēlēm pavada karatistu Kalvi Kalniņu (FOTO)

Svinīgs brīdis 26. jūlija pēcpusdienā valdīja Jelgavā pie Sporta halles Mātera ielā – kamēr jelgavnieks Edgars Krūmiņš jau cīnās olimpiskajā 3x3 basketbola turnīrā, uzmundrinošus vārdus un simbolisku ceļamaizi pirms došanās uz Tokiju saņēma karatists Kalvis Kalniņš, kura starts gaidāms 5. augustā.

Kalvis bija viens no pēdējiem Latvijas olimpiešu delegācijā iekļautajiem sportistiem, un vietu tajā jelgavniekam nodrošināja piešķirtā kontinentālā kvota. Tā savukārt nopelnīta, līdz ar zelta medaļu Eiropas spēlēs 2019. gadā Minskā un turpmākajās kvalifikācijas posma sacensībās izcīnītajiem punktiem.

Karatē disciplīna olimpiādē iekļauta pirmoreiz, un vieglākajā, līdz 67 kilogramu svara kategorijā apvienoti startēs gan šā svara, gan līdz 60 kilogramu svara sportisti, starp kuriem arī Latvijas pārstāvis. „Ar pieciem sava svara sportistiem esmu iepriekš sacensībās ticies, bet līdz 67 kilogramu svara pretinieki būs nezināmi,” „Ziņām” atklāj Kalvis. Taču kopā ar sparingpartneriem un treneri Rolandu Družoku ir cītīgi strādāts, un pret katru no iespējamajiem sāncenšiem esot izstrādāta arī sava stratēģija. 

„Tev izdosies!” pārliecību savā novēlējumā pauda viens no sportista pirmajiem treneriem Aleksejs Bistrovs, bet Andris Vasiļjevs, pie kura Kalvis sāka trenēties 10 gadu vecumā un guva savus pirmos Eiropas un pasaules mēroga panākumus, bija ieradies ar sava kādreizējā audzēkņa fotoportretu dāvanā. Karatē ietērpā, maksimāli koncentrētu skatu – tāds redzams Kalvis šajā bildē, ko sveicējs nodēvē par simbolisku: „Tā  norāda, ka laukumā tu paliksi viens pret vienu ar sevi. Tur nebūs ne mammas, ne tēta, ne sievas, ne draugu un atbalstītāju, tikai tu. Un, ja tu spēsi savus resursus – spēku, tehniku, taktiku – ieslēgt sava personīgā rekorda līmenī, es domāju, ka Eiropas spēļu zeltam var pievienoties arī olimpiskais.”

„Īstajā dienā sajust sevī īsto spēku, īsto ticību sev un izdarīt pat vairāk, nekā esi ticējis,” sportistam vēlēja arī pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods.

Kalvis savukārt sirsnīgi pateicās visiem, kas stāvējuši klāt un atbalstījuši viņu 25 gadus garajā karatista karjeras ceļā un jo īpaši arī pēdējā posmā līdz Tokijai.

 

Foto: Ruslans Antropovs