ZZ.lv ARHĪVS

Netradicionālas aukstās zupas karstam laikam

zz.lv

2021. gada 22. jūlijs 16:16

207
Netradicionālas aukstās zupas karstam laikam

Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt divu sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes. 

Avokado gaspačo 

Sastāvdaļas

mīkstums no 4-5 nogatavinātiem avokado

4 gurķi

200 g konservētu turku zirņu

30 g pētersīļu

sula no 1/2 laima

1 maza ķiploka daiviņa

ledus

auksts ūdens

1 tējkarote maltā kumīna

sāls, pipari pēc garšas

 

Pasniegšanai

1 nektarīns 

1 gurķis

1 neliels sarkanais sīpols

olīveļļa un balzamiko mērce rotāšanai

 

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas, izņemot produktus pasniegšanai, sablendē līdz viendabīgai masai.

Pievieno ūdeni un ledu tik daudz, cik biezu zupu vēlies.

Pievieno garšvielas.

Gurķi, nektarīnu un sarkano sīpolu sagriez mazos kubiņos un rotā zupu, pielejot klāt nedaudz olīveļļas un balzamiko.

 

Kukurūzas aukstā zupa

 

Sastāvdaļas

2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas)

1 dzeltenā paprika

200 g dzelteno tomātu

1 mazs sīpols

1 ķiploka daiviņa

ūdens

sauja pētersīļu

sāls, pipari pēc garšas

olīveļļa rotāšanai 

Pagatavošana

Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.

Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.

Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.

Pievieno sāli un piparus.

Rotā ar olīveļļu un baudi.

 

 Foto: Viktorija Kožemjakina