ZZ.lv ARHĪVS

Dambrete: nopietnas cīņas brīvā dabā koncertzālē „Mītava” (FOTO)

Maija Laizāne

2021. gada 22. jūlijs 09:50

652
Dambrete: nopietnas cīņas brīvā dabā koncertzālē „Mītava” (FOTO)

Koncertzāle „Mītava” Pasta salā Jelgavā bija izvēlēta par norises vietu plašam jauniešu dambretes turnīram – atlases sacensībām trijās vecuma grupās par iekļūšanu augustā gaidāmajā Latvijas čempionātā 100 lauciņu dambretē. Finālam no katras vecuma grupas kvalificējās astoņi labākie.

Vairāk par 100 spēlētāju vidū mājiniekus diemžēl neredzējām, un Zemgali pārstāvēja vien Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi, taču Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētājs jelgavnieks Vladislavs Vesperis cer, ka līdzīgi pasākumi spēli pamazām darīs populārāku arī mūsu pilsētā. 

„Pagājušajā gadā līdzīga mēroga turnīru – Latvijas jauniešu komandu čempionātu 64 lauciņu dambretē – uzņēma 4. vidusskola, un esmu aizsācis sarunas, ka ar šo mācību gadu tur varētu veidot interešu izglītības pulciņu,” atklāj V. Vesperis, bet sarunā par plašākām šīs spēles attīstības perspektīvām Latvijā piemin arī Dobelē dambretista karjeru sākušo Robertu Misānu, kas šomēnes ievēlēts par Pasaules dambretes federācijas ģenerālsekretāru.

 

Vairāk par sacensībām – 22. jūlija „Zemgales Ziņās”.

Foto: Ruslans Antropovs