ZZ.lv ARHĪVS

“FS Jelgava/Albatroz SC” sagrauj “Karostu” ceļā uz Latvijas kausu (FOTO)

Ruslans Antropovs

2021. gada 18. jūlijs 10:30

912
“FS Jelgava/Albatroz SC” sagrauj “Karostu” ceļā uz Latvijas kausu (FOTO)

Jelgavas spēcīgākā futbola komanda “FS Jelgava/Albatroz SC” ar rezultātu 5:1 (3:0) pieveica 2. līgas komandu FK “Karosta” (Liepāja) un kvalificējās Latvijas kausa 2. posma izslēgšanas spēļu kārtai.

Futbola skolas “Jelgava” un “Albatroz SC” apvienotā komanda, sākoties spēlei, uzreiz pierādīja, ka ir spēcīgāka par liepājnieku “Karosta” ne tikai “uz papīra”. Jelgavnieki pilnībā kontrolēja bumbu, piespiežot viesus aizsargāties savu vārtu priekšā.

Pēc spēles septiņpadsmitās minūtes, Liepājas komandas vārtu rāmī tika raidīti vairāki bīstami sitieni.  Savus veiksmi izmēģināja Ralfs Šitjakovs, komandas kapteinis Andris Deklavs, Mārcis Peilāns un komandas spēlējošais treneris, FK “Jelgava” leģenda – Valērijs Redjko. “Karosta” no vārtu zaudējumiem glāba vien pārliecinoša vārtsarga Mārča Mazūra spēlēšana vārtos, pierādot ka 2017. gadā viņš ne par velti spēlēja UEFA Jaunatnes līgas FK “Liepājas” jauniešu komandā.

Ap spēles 27. minūti FK “Karosta” pirmo reizi nonāca līdz “FS Jelgava/Albatroz SC” vārtiem, kur veica neveiksmīgu centrējumu, iesaistot pirmo reizi spēlē jelgavnieku vārtsargu Edgaru Andrejevu.  Jelgavas un Liepājas futbolisti nākamās desmit minūtēs apmainījās ar abpusējiem uzbrukumiem bez vārtu guvumiem, bet tad tas vadzis lūza.

37. minūtē “FS Jelgava/Albatroz SC” uzbrucējs Mārcis Peilāns ar galvu raidīja bumbu vārtu rāmī, bet lai tā pārliecinoši ielidotu vārtos, uz vārtu līnijas kritienā ar savu galvu vārtu tīklā to ieraidīja komandas kapteinis Andris Deklavs – 1:0.

Jau nākamajā minūtē “Karosta” vārtus ar precīzu tālo sitienu pārsteidza japāņu leģionārs Rjotaro Nakano, kuru jelgavnieki labi atceras no spēlēšanas FK “Jelgava” sastāvā – 2:0. Divas minūtes vēlāk pēc uzbrucēja Mārča Peilāna piespēles, pagājušā gadā FK “Jelgava” dublieros spēlējušais uzbrucējs Mārtiņš Pivarovičs apspēlēja vārtsargu un panāca jau graujošo rezultātu – 3:0.

Otrā puslaika sākumā jelgavnieki nebija pietiekami aktīvi un atdeva bumbas kontroli FK “Karosta” rokās, kas jau pēc sešām spēlētām minūtēm maksāja ar zaudētiem vārtiem. Liepājnieki panāca iespēju izpildīt vairākus stūra sitienus un pēc viena no tiem liepājnieku kapteinis Ivo Skripko radīja bumbu tālajā vārtu stūrī – 3:1.

59. minūtē FK “Karosta” vārtsargs Mazūrs pieļāva kļūdu, izspēlējot bumbu, un to pārtvēra uz maiņu iznākušais jelgavnieku uzbrucējs Matīss Baškevics. Vārtu priekšā viņš atdeva piespēli Ralfam Šitjakovam, kuram atlika iesist bumbu tukšos vārtos – 4:1.

FK “Karosta” nepadevās un izmantoja visas pretuzbrukumu iespējas, bet to sitienu precizitāte nebija vajadzīgā līmenī. Savukārt “FS Jelgava/Albatroz SC” pussargs, Latvijas U-17 izlases dalībnieks Kevins Cēsnieks 65. minūtē pielika treknu punktu spēles iznākumam – 5:1.

Uzvara šajā spēlē ļaus “FS Jelgava/Albatroz SC” piedalīties Latvijas kausa izcīņas otrā posma izslēgšanas spēļu kārtā, kurā savā starpā tiksies astoņas labākās Nākotnes, 2. un 3. līgas komandas. Izslēgšanas spēļu kārtas spēles tiks aizvadītas 31. jūlijā un 1. augustā. Otrā posma izslēgšanas spēļu uzvarētājiem pievienosies “Optibet” Virslīgas komandas, un tad jau viss būs ļoti nopietni.

“FS Jelgava/Albatroz SC” spēlētāju sniegumu varēs vērot arī šodien, 18. jūlijā pulksten 18 FK “Jelgava” treniņu bāzes laukumā, kur komanda debitēs Latvijas 3. līgā ar nosaukumu “Albatroz SC-2”. Dalība šajā līgā komandai ir nepieciešama spēļu praksēm un tā nepretendēs uz medaļām. Šajā pašā līgā spēlē arī cita Jelgavas futbola komanda – JFC “Jelgava”, kura šodien pulksten 17 ZOC Jāņa Lūša stadionā cīnīsies Latvijas kausa izcīņā ar FK “Sigulda”.

Foto: Ruslans Antropovs