ZZ.lv ARHĪVS

LLU Meža fakultātes laboratorijas pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm (FOTO)

Gaitis Grūtups

2021. gada 13. jūlijs 18:25

2608
LLU Meža fakultātes laboratorijas pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm (FOTO)

Topošās Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes Starpnozaru zinātniskās laboratorijas ēkas pamatos Jelgavā, Dobeles ielā 41, otrdien iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm un sejas masku kā Covid-19 pandēmijas liecību.

Starpnozaru zinātniskās laboratorijas ēka būs veidota no koka konstrukcijām un aizņems 740 kvadrātmetru platību.

“Laboratorija kalpos kā zināšanu pārneses tilts starp zinātni, izglītību un industriju. Pirmkārt, rūpnieciskās izpētes virziens  koka un koksnes būvizstrādājumiem, to ražošanas tehnoloģijām, kas ir neatsverama būvizstrādājumu atbilstības un kvalitātes novērtēšanas sastāvdaļa un dos iespēju ražotājiem iekļauties vietējā un eksporta tirgos un pievienot vērtību Latvijā audzētajai koksnei,” kapsulas iemūrēšanas pasākumā teica LLU Meža fakultātes dekāns Linards Sisenis.

Svinīgajā pasākumā piedalījās gan LLU pārstāvji, pilsētas pašvaldības, gan arī uzņēmēji, tostarp akciju sabiedrības “Latvijas finieris” padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, LLU rektore Irina Pilvere,  Jelgavas mērs Andris Rāviņš, Zemkopības ministrijas pārstāvis Jānis Eglīts, kā arī  būvnieku pārstāvis SIA “Igate būve” valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns, kurš solīja, ka Starpnozaru laboratorijas ēkai jābūt gatavai šoruden.

Būvobjekta izmaksas ir 748 597 eiro, kas ietver projektēšanu, autoruzraudzību, būvuzraudzību. Līgums ar būvnieku - SIA "Igates būve" - noslēgts par 701 800 eiro.

Foto: Ruslans Antropovs