ZZ.lv ARHĪVS

Startējis skrējienu seriāls „Ielūdz Ozolnieki” (FOTO)

Maija Laizāne

2021. gada 30. jūnijs 08:46

1520
Startējis skrējienu seriāls „Ielūdz Ozolnieki” (FOTO)

Ar pirmās kārtas sacensībām atklāts gadskārtējais garo distanču skrējienu seriāls „Ielūdz Ozolnieki”, ko sadarbībā ar pašvaldību rīko vietējais skrējēju klubs. Marķētajā aplī ap Ozolnieku ezeru piedāvājumā, kā ierasts, trīs distances – divu, sešu un 10 kilometru.

Lielākais skaits visdažādākā vecuma dalībnieku – no 2007. līdz pat 1946. gadā dzimušajiem – izvēlējās vidējo garumu. No kopumā 28 skrējējiem ātrākās starp sievietēm finišētāju secībā bija mājinieces Daiga Dābola (S40), Dace Kovaļevska (S30) un Rīgas meitene Emīlija  Vahere-Abražune (S11), vīriešiem savukārt  jelgavnieki Artjoms Seņins (V30), Salvis Brasavs (V40) un jūrmalnieks Gundars Pētersons (V40).

Ducis skrējēju bija gatavi 10 kilometriem. Rīdzinieks Dmitrijs Vecgailis (V30) un jelgavniece Sandra Platā (S40) šo gatavību apliecināja arī ar ātrāko laiku finišā.

Divus kilometrus pieveica pieci gados jaunākie sportisti. No zēniem pirmais mājinieks Emīls Krauze (V11), meitenēm – Samanta Kursīte no Brankām.

Seriāla nākamās kārtas 11. un 25. jūlijā, 29. augustā un 19. septembrī. Uz kopvērtējuma balvām, kas tiks dalītas 10 vecuma grupās, var cerēt tie, kuri guvuši visvairāk punktu vienā un tajā pašā distancē vismaz trijās kārtās.

Foto: Ruslans Antropovs