ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” pēc smagas cīņas iekļūst finālā (FOTO, VIDEO)

Ruslans Antropovs

2021. gada 1. aprīlis 21:33

329
“Zemgale/LLU” pēc smagas cīņas iekļūst finālā (FOTO, VIDEO)

“Zemgale/LLU” hokejisti šovakar papildlaikā uzvarēja “Mogo/LSPA” komandu ar rezultātu 2:1 (1:1; 0:0; 0:0; 1:0) , kas ir komandas ceturtais panākums "Optibet" hokeja līgas izslēgšanas kārtas pusfināla sērijā un ļauj komandai turpmāk cīnīties finālā pret “Olimp/Venta 2002”. Abus vārtu izšķirošā spēlē guva Frenks Razgals.


Virknējumu cīņas

Spēles rezultāts tika atklāts negaidīti ātri. Otrajā trešdaļas minūtē pēc uzvarētā iemetiena rīdzinieku aizsardzības zonā  Frenks Razgals precīzi ieraidīja ripu Henrija Anča sargātos vārtos – 1:0. “Zemgale/LLU” prieki bija īsi, jo jau nākamajā minūtē “Mogo/LSPA” uzbrucējs Jānis Ozoliņš precīzi apspēlēja aizsargu un izlīdzināja spēles gaitu – 1:1.

Trešdaļas gaitā starp treneriem notika “virknējumu kaujas”. Gints Ankipāns sūtīja savu pirmo virknējumu spēlēt pret jelgavnieku ceturto. Artis Ābols izmantoja šo iespēju, lai “Zemgale/LLU” pirmais virknējums spēlētu pret citām “Mogo/LSPA” maiņām. Virknējumu sadalījumu ietekmēja arī spēlētāju nomainīšanās ātrums un kaut kur labāki tomēr bija mājinieki, kuri izdarīja par trīs metieniem vairāk uz Riharda Cimermaņa sargātajiem vārtiem.

Tuvie soliņi un neizmantotie vairākumi

Otrajā trešdaļā abu komandu soliņi atrodas tuvāk pretinieku vārtiem, kas kontrolējot ripu, ļauj nepārtraukti mainīt savus spēlētājus, kamēr pretinieka virknējums pie tādas privilēģijas netiek, piekūst un var pieļaut kļūdas, kas maksās ar zaudētiem vārtiem. Jelgavnieki labāk izmantoja šo iespēju, bet “Mogo/LSPA” veiksmīgi aizsargājās un neļāva viesiem mainīt spēles rezultātu, izmantojot šo spēles elementu.

Abām komandām trešdaļā pa vienai reizei bija iespēja spēlēt vairākumā, bet tās netika izmantotas.

Trīs mainītie virknējumi

Spēles gaitas laušanai, “Zemgale/LLU” galvenais treneris Artis Ābols trešo trešdaļu iesāka ar trim izmainītiem spēlētāju virknējumiem, kas uzreiz saasināja spēles gaitu, tomēr jelgavniekiem ne pārāk bieži izdevās nonākt vārtu priekšā. Kad viņiem tas izdevās, viņus centienus mainīt rezultātu visu laiku neitralizēja rīdzinieku vārtsargs Henrijs Ančs.

Trešdaļas vidū jelgavnieki nonāca mazākumā un uz laukuma sāka parādīties trešā un ceturtā virknējuma hokejisti, lai dotu atpūtu pirmām maiņām. Abas komandas mēģināja dažādus variantus apspēlēt pretiniekus, bet tie nesekmējās ar gūtiem vārtiem.

Razgala kroņa paņēmiens

Papildlaiks sākās nervozi. “Mogo/LSPA” uzvarēja iemetienā un tika pie ripas kontroles, kas ļāva viņiem apdraudēt Riharda Cimermaņa sargātos vārtos. Jelgavnieku spēlētājiem ik pa laikam izdevās tikt pie ripas, bet bez uz tablo redzama rezultāta.

Papildlaika piektajā minūtē uzbrucējs Frenks Razgals uzņēmās iniciatīvu savās rokās un devās apspēlēt divus rīdziniekus. Pateicoties garām rokām un labai ripas kontrolei, tas viņam arī izdevās. Šo gājienu viņš ir izmantojis vairākas reizes čempionāta gaitā, un tāpēc to var saukt par viņa "kroņa" paņēmienu.

Atbrīvojoties no aizsargiem, Frenks nonācis viens pret vienu ar Henriju Anču. “Zemgale/LLU” uzbrucējs ieraudzīja neizsargāto kreiso vārtu pusi un precīzi raidīja tur ripu, otro reizi kluba vēsturē ievedot komandu Latvijas čempionāta finālā – 2:1.

Fināls pēc nedēļas

"Optibet" hokeja līgas izslēgšanas kārtas finālā “Zemgale/LLU” par zelta medaļām sacīkstēsies ar “Olimp/Venta 2002”, kas pusfināla sērija pieveica “Liepāja” ar rezultātu 4:2. Fināla sērija startēs Jelgavā 7. aprīlī un turpināsies līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Foto: Ruslans Antropovs Video: Sportacentrs.com