ZZ.lv ARHĪVS

Svaigā gaisa diena Ozolnieku vidusskolā

Svaigā gaisa diena Ozolnieku vidusskolā

Ozolnieku vidusskolā 24. februārī notika interesants pasākums - Svaigā gaisa diena 5.-12.klasēm.  Idejas galvenais mērķis bija dot nelielu atpūtu gan skolēniem, gan skolotājiem, veicinot pastaigas un dažādas citas aktivitātes svaigā gaisā.

Skolēniem pastaigas laikā bija jāveic vairāki uzdevumi:

1) izmantojot kādu no soļu fiksēšanas aplikācijām, dienas beigās iesūtīt klases audzinātājai/-am noieto maršrutu un attālumu.

2) kopīgi izveidot klases alfabētu no pastaigas laikā redzētā;

3) nofotografēt kādu īpašu vai vienkārši skaistu vietu savā tuvākajā apkārtnē un pastāstīt par to pārējiem klasesbiedriem.

Atsaucība bija liela un skolēni tiešām izmantoja dienu pastaigām.

Esam apkopojuši kopējo noieto attālumu – tas ir 2326 km. Klašu rezultāti bija ļoti dažādi (lielākais bija vairāk kā 350 km), taču šoreiz tās nebija sacensības, galvenais, ka skolēni izmantoja iespēju un izkustējās. Arī skolotāji izmantoja dienu pastaigām gan tepat Jelgavā, gan Ozolniekos, gan ģimenes lokā izbraucot nelielā ekskursijā.

Gan skolēni, gan skolotāji Svaigā gaisa dienu vērtē pozitīvi, tāpēc plānojam ko līdzīgu atkārtot, varbūt pat mazliet biežāk, organizējot dienas bez datora. Saņēmām atzinīgus vārdus arī no vecākiem: “Paldies no mūsu ģimenes par Svaigā gaisa dienu! Skolnieks jau devies pastaigā, uz datora zīme: “Nevērt vaļā, neaiztikt!” Super! Visai komandai paldies!”  Kolēģes, kas dzīvo Jelgavā, ziņoja, ka mūsējie redzami arī Jelgavas ielās.

Šis laiks ir grūts visiem – gan skolēniem, gan skolotājiem, un vecākiem. Tāpēc esam priecīgi par šiem pozitīvajiem brīžiem, kad izdodas vienam otru iedvesmot, uzmundrināt un rast prieku vienkāršās lietās.

 Foto: Ozolnieku vidusskola