Ideālie ēdieni baudīšanai divvientulībā
Šogad mīlētāju svētkos ir ideāla iespēja romantisku kopā būšanu apvienot ar laisku brīvdienu divvientulību, tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divu viegli pagatavojamu, neparastu, bet ļoti garšīgu ēdienu receptes, ko gatavot un nesteidzīgi kopā ar mīļoto cilvēku baudīt Valentīndienā.
Vistiņa zemenēs diviem
(Gatavošanas laiks - 20 min)
Sastāvdaļas (2 personām)
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 vistas filejas istabas temperatūrā
sāls un melnie pipari
nedaudz kanēļa (ja vēlas)
300 g zemeņu
8 bazilika lapas
3 ēdamkarotes balzamiko mērces
Pagatavošana
Pagatavo zemeņu salsu - zemenes sagriež kubiņos, baziliku smalki sakapā. Sajauc zemenes ar baziliku un balzamiko mērci.
Vistas filejas nedaudz saspied ar plaukstas pamatni, lai filejas platums kļūtu vienmērīgāks.
Apkaisi fileju ar sāli, pipariem un šķipsniņu kanēļa.
Sakarsē cepešpannu - ir svarīgi, lai panna cepšanas brīdi ir ļoti karsta.
Ielej pannā olīveļļu un liec iekšā vistas filejas tā, lai tās nepieskaras viena otrai.
Cep uz vidēji lielas uguns 4 minūtes no katras puses. Ņem vērā – fileju cepšanas laikā nedrīkst aiztikt (necelt to, lai paskatītos, kāda garoziņa veidojas, negrozīt utt.), jo no tā ir atkarīgs, vai gaļai veidosies skaista un kraukšķīga garoziņa.
Pasniedz fileju, rotājot to ar zemeņu salsu!
Aveņu-kokosriekstu muss
(Gatavošanas laiks - 30 min +laiks atdzesēšanai)
Sastāvdaļas (2 personām)
200 g saldētu aveņu
8 ēdamkarotes ūdens
3 ēdamkarotes brūnā cukura
1 tējkarote želatīna pulvera
150 g kokosriekstu piena krēma (jāpagatavo pašam no kokosriekstu piena)
150 g grieķu jogurta
avenes un granātābolu sēklas rotāšanai
Pagatavošana
Pagatavo kokosriekstu piena krēmu – kārbiņu kokosriekstu piena uz dažām stundām ieliec ledusskapī - kārbas apakšā nostāsies dzidrs kokosriekstu ūdens (to pēc tam varat izmantot kokteiļu, mērču vai citu ēdienu pagatavošanai). Ar karoti atdali balto, krēmīgo virskārtu, kuru izmanto receptē.
Uzbriedini želatīnu - sajauc to ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uz dažām minūtēm.
Katliņā uzvāri avenes ar 5 ēdamkarotēm ūdens un 3 ēdamkarotēm cukura. Vāri, līdz iegūsti viendabīgu maisījumu. Noņem katlu no plīts un pievieno masai uzbriedināto želatīnu, maisi, līdz želatīns izkūst.
Ja vēlies desertu bez sēkliņām, izkās aveņu biezeni caur sietiņu. Ja sēkliņas netraucē, biezeni var atstāt arī ar visām sēklām. Deserts bez sēkliņām izskatīsies gaisīgāks un tam būs maigāka garša, tomēr sēklas satur vērtīgās šķiedrvielas, tāpēc šādam desertam būs labāka uzturvērtība.
Aveņu biezeni atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Traukā ar putojamo slotiņu saputo kokosriekstu krēmu un jogurtu, pievieno aveņu biezeni, samaisi.
Liec visu deserta trauciņos un dažas stundas atdzesē ledusskapī.
Rotā ar avenēm, granātābolu sēklām un baudi!
Foto: publicitātes, fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”