ZZ.lv ARHĪVS

“Lidl” atklāšanas datums pagaidām nav zināms (FOTO)

Ruslans Antropovs

2020. gada 29. decembris 09:45

3096
“Lidl” atklāšanas datums pagaidām nav zināms (FOTO)

Jelgavnieki ik dienu braucot garām “Lidl” veikalam Rīgas ielā vēro rosību tā stāvlaukumā un iekšpusē, cerot uz drīzu tā atklāšanu. Savukārt Vācijas tīkla pārstāvji Latvijā nesniedz komentārus par veikala atklāšanas datumu.


Stāvlaukumā pie “Lidl” veikala darba dienās ir vērojamas atstātas mašīnas, ēkas iekšpusē deg gaisma un pie durvīm sēž apsardzes uzņēmuma darbinieks. Šie novērojumi daudziem liek cerēt uz drīzu veikalu atklāšanu, bet oficiāli “Lidl Latvija” nesniedz nekādus komentārus par to, kad tas notiks. Portālam “Delfi” nav arī izdevies noskaidrot vai Covid-19 uzliesmojums ir ietekmējis tīkla plānus Latvijā.


Arī veikalu tīklu izveidotajās atbalsta grupās sociālajos tīklos baumo par dažādiem atklāšanas datumiem – sākot no janvāra beigām līdz aprīļa sākumam. Iespējams, darba intervijās pabijušie klāsta, ka darba līgumus ar darbiniekiem sāks parakstīt janvāra vidū, kam būtu jāseko apmācībai. Pārējā informācija ir pretrunīga – vieni apgalvo, ka apmācība būs, bet citi – ka nebūs.


Oficiāli ir zināms, ka decembra sākumā “Lidl Latvija” sekmīgi noslēgusi veikalu un loģistikas centru darbinieku atlasi vairāk nekā 1000 vakancēm. Tīkla mājas lapā var redzēt, ka ir dažas brīvas vakances uzņēmuma birojā, bet veikaliem un noliktavām brīvas vakances nav. "Lidl Latvija" Personāla departamenta vadītāja Anželika Razgale portālam “Delfi” ir atklājusi, ka jaunajiem darbiniekiem veikalos un loģistikas centrā būs jāiziet apmācība, lai iepazītos ar tīkla darba modeli un klientu apkalpošanas stilu.


Foto: Ruslans Antropovs