ZZ.lv ARHĪVS

Garāžas Driksas ielā traucē nojaukt atstāts auto (FOTO)

Ruslans Antropovs

2020. gada 25. decembris 18:12

4894
Garāžas Driksas ielā traucē nojaukt atstāts auto (FOTO)

Pirms Ziemassvētkiem Jelgavas pašvaldība sākusi garāžu un noliktavas nojaukšanu Driksas ielā 2C, bet darbi apstājušies pusē, jo pie nojaucamās noliktavas ēkas ir atstāt kāda vieglā automašīna.


Vieglā automašīna atstāta pie nojaucamas noliktavas ēkas sienas, un zem tās priekšējā loga tīrītāja ir atstāta Jelgavas pašvaldības policijas zīmīte ar lūgumu pārvietot transportlīdzekli uz citu vietu. Ēkas garāžu daļa tika nojaukta jau 23. decembrī, bet darbi nu ir apturēti. Nav zināms, vai auto atstāts apzināti, vai arī vienkārši tam ir citi iemesli.


Jelgavas domes deputāti šī gada 23. jūlijā nobalsoja par šīs ēkas nojaukšanu, jo pēc pilsētas Būvvaldes speciālistu apsekojuma tika konstatēts, ka tā ir sliktā tehniskā stāvoklī – iespējami garāžu ārsienu, pamatu, jumta un pārseguma konstrukciju bojājumi, ēkas iespējamie sabrukšanas draudi veido bīstamu situāciju garāmgājējiem. Tāpat objekts atrodas pilsētas centrā un Driksas ielas tiešā tuvumā, kur tas ar savu neestētisko izskatu bojā pilsētas ainavu.


SIA “Jelgavas nekustamā īpašumu pārvalde” pārvaldītā ēkā atradās 16 garāžas, no kurām privātpersonām tika iznomātas – 15. Garāžu nomnieki iesniedza savu protestu pret Jelgavas domes lēmumu par garāžu nojaukšanu, jo pēc viņu ieskata sliktā stāvoklī bija tikai noliktavas ēkā, bet ne pašas garāžas.


Foto: Ruslans Antropovs