ZZ.lv ARHĪVS

"Dzīvā Bētleme" Jelgavā šogad darbosies nedēļas garumā (FOTO)

zz.lv

2020. gada 24. decembris 10:27

4982
"Dzīvā Bētleme" Jelgavā šogad darbosies nedēļas garumā (FOTO)

Par ilggadēju Ziemassvētku tradīciju  pilsētā kļuvusi Jelgavas Romas katoļu Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāles draudzes rīkotā "Dzīvā Bētleme", kas ik gadu 25. decembrī atgādina par Ziemassvētku patieso nozīmi – Jēzus Kristus dzimšanu. Ainiņa arī šogad būs vērojama katedrāles dārzā, un, lai nenotiktu pulcēšanās, tā darbosies nedēļas garumā - līdz Jaunajam gadam, informē Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē.

Kā informē Jelgavas Romas katoļu katedrāles prāvests dekanāta dekāns Arnis Vizbelis, arī šogad dārzā aiz katedrāles būs apskatāma "Dzīvās Bētlemes" aina, kas nedēļas garumā atgādinās par pirmajiem Ziemassvētkiem, kad pasaulē nāca Jēzus Kristus – ar kūtiņu un dzīvām aitām, kā arī figūrām Jāzepa, Marijas un jaundzimušā pestītāja veidolā. Iedzīvotāji aicināti nepulcēties un ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības. 

Dievnamā norisināsies arī svētku dievkalpojumi – 24. decembrī Kristus dzimšanas svētku vigīlija: pulksten 7.30 Adventa Svētā Mise, pulksten 16 Svētā Mise bērniem, kā arī Svētā Mise pulksten 18. 25.decembrī tiks atzīmēti Kristus dzimšanas svētki: pulksten 9 Svētā Mise poļu un krievu valodā un Svētā Mise notiks arī pulksten 11, 15 un 18. 26.decembrī, Otrajos Ziemassvētkos, Svētā Mise notiks pulksten 9 poļu un krievu valodā, kā arī pulksten 11 un 18. Savukārt 27. decembrī, Ziemassvētku pirmajā svētdienā. –Sv. Ģimenes svētki, svētība ģimenēm. Pulksten 9 Svētā Mise poļu un krievu valodā, pulksten 11 Svētā Mise un pulksten 18 Svētā Mise ar vīna pasvētīšanu. 

Draudzes pārstāvji atgādina, ka Dievnamā jāievēro normatīvo aktu prasības Covid-19 izplatības ierobežošanai. Baznīcas apmeklētāji var ierasties tikai individuāli, izņemot vienas mājsaimniecības locekļus, katram apmeklētājam tiek nodrošināti 10 kvadrātmetri no pieejamās telpu platības un attiecīgajā vietā vienlaikus drīkst atrasties ne vairāk kā 20 procenti no kopējā iespējamā cilvēku skaita. Jāatgādina, ka dievkalpojumus ērti var vērot arī mājās, jo tie tiek translēti tiešraidē "Facebook" un "Youtube"

Sagaidot gada nogales svētkus, pilsētas pašvaldība jelgavniekiem piedāvā doties nesteidzīgās pastaigās un izbaudīt izrotātās ielas, parkus un skvērus, kā arī Ziemassvētku noskaņu, ko uzburs vides objekts – Bētlemes aina. 


Foto: Ruslans Antropovs