ZZ.lv ARHĪVS

Vidusskolēni no Ozolniekiem apgūst biznesa pamatus projektā “Uzņēmējdarbības skola”

Vidusskolēni no Ozolniekiem apgūst biznesa pamatus projektā “Uzņēmējdarbības skola”

Tiešsaistē 24. novembrī norisinājās projekta “Uzņēmējdarbības skola” nodarbību cikls, kurā skolēni no Ozolnieku vidusskolas apguva digitālā mārketinga un zīmola veidošanas pamatus. Projektu, kura mērķis ir veicināt vidusskolēnu interesi par uzņēmējdarbību, iepazīstinot ar būtiskākajiem uzņēmējdarbības elementiem, kas nākotne pozitīvi ietekmētu reģionu ekonomiku un kopējo tautsaimniecību, organizē Biznesa augstskola “Turība”. Nodarbībā piedalījās arī vidusskolēni no Talsiem, Ventspils, Valmieras, Liepājas, Bauskas, Preiļiem, Balviem, Rīgas, Kuldīgas, Skaistkalnes, Ērgļiem, Jūrmalas un Pļaviņām.

Nodarbības ietvaros vidusskolēni tiešsaistē piedalījās lekcijā „Zīmols - tava panākumu atslēga”, kuru vadīja docētāja Renāte Cāne. Jauniešiem bija iespēja uzzināt, kas ir  zīmols, kā radīt un attīstīt savu personisko zīmolu un veicināt produkta un/vai pakalpojuma atpazīstamību.

Nodarbības otrajā daļā vidusskolēniem bija iespēja tikties ar grafisko dizaineri, starptautiski sertificētu projektu vadītāju Gundaru Strazdiņu, kurš lekcijā „Digitālais mārketings” stāstīja par dažādiem reklāmas veidi, veiksmīgu komunikāciju sociālajos tīklos, kā arī sniedza dažādus ieteikumus, kas jauniešiem nākotnē palīdzēs nepieļaut dažādas kļūdas ne tikai ikdienas dzīvē, bet arī darba vidē.

Projekts “Uzņēmējdarbības skola” notiek jau sesto gadu. Līdz šim aizvadītas jau trīs nodarbības, apgūstot dažādas biznesa un uzņēmējdarbības vidē aktuālas tēmas – “Komunikācija kā panākumu atslēga”, “Veiksmīga biznesa ABC”, “Komandas veidošana”, “Līderisms” u.c. Nodarbības pieredzējušu uzņēmēju, nozaru ekspertu un mentoru vadībā notiek no septembra līdz aprīlim (pandēmijas ietekmē projekts norisinās tiešsaistes vidē). Šobrīd projektu “Uzņēmējdarbības skolu” absolvējuši vairāk nekā 600 skolēni. Ik gadu dalībnieku skaits turpina pieaugt, kas liecina par jauniešu zinātkāri un vēlmi apgūt dažādas noderīgas prasmes jau vidusskolas laikā.

Šogad projektā piedalās: Balvu Valsts ģimnāzija, Bauskas 2. vidusskola, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola, Ozolnieku vidusskola, Pļaviņu novada ģimnāzija, Rīgas 25. vidusskola, Rīgas Klasiskā ģimnāzija, Rīgas Ziepniekkalna vidusskola, Talsu 2. vidusskola, Talsu Valsts ģimnāzija, Valmieras 5. vidusskola, Ventspils 2. vidusskola, Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskola, Skaistkalnes Vidusskola, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, Rīgas Kultūru vidusskola, Rīgas 64.vidusskola, Ērgļu vidusskola, Valmieras Viestura vidusskolā, Preiļu 2.vidusskola, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Jūrmalas Valsts ģimnāzija, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzija un Rīgas 13. vidusskola.

Foto: publicitātes